Loading...
btc
BTC
1.18%
Bitcoin
64.220,41 USDT
eth
ETH
0.16%
Ethereum
3.069,17 USDT
bch
BCH
-0.94%
Bitcoin Cash
478,39 USDT
xrp
XRP
-0.17%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
1.19%
Litecoin
81,72 USDT
bnb
BNB
1.24%
Binance Coin
558,90 USDT
sol
SOL
2.21%
Solana
145,20 USDT
avax
AVAX
0.74%
Avalanche
35,10 USDT
ada
ADA
2.27%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.23%
Poladot
6,77 USDT
doge
DOGE
0.18%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-0.11%
Shiba Inu
0,00 USDT

Finans uzmanından ABD’ye bu kripto parayı yasaklama çağrısı

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin son derece iddialı konuştu. Mnuchin, '5 yıl içerisinde kimse Bitcoin'i ağzına almayacak' dedi.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finans uzmanı, ABD hükümetinin bir kripto parayı yasaklaması gerektiğini düşünüyor. Ona göre bu kripto hem dünyaya hem de ABD’ye büyük tehlike oluşturuyor.


Finans uzmanı: ABD, Çin’in CBDC’ni yasaklamalı

Koruma fonu yöneticisi Kyle Bass, Çin’in geliştirdiği merkez bankası dijital parası (CBDC) konusunda uyarıyor. Ona göre, Çin’in komünist rejimi, bu devlet kontrollü dijital parayı bir Truva atı gibi kullanarak kendi otoriterliğini dünyaya yaymada kullanacak. Bass ayrıca eğer önlem alınmazsa bunun ABD’de “kanser” salgını gibi yayılacağını da düşünüyor.

Bass bir röportajı sırasında şöyle konuştu:

“Bir para birimi düşünün ki kendi aklı olacak. Sizin hesap bilgilerinizi, doğum gününüzü, sosyal güvenlik numaranızı ve nerde yaşadığını biliyor. Aslında sizin harcama eğilimlerinizi ve bunu nasıl harcadığınızı biliyor.”

Kyle Bass, Pekin’in çıkaracağı CBDC ile “ekonomik olarak bugün bulunduğu yerden çok daha güçlü bir konuma sahip olmayı ve aynı zamanda dünya ekonomisi üzerinde daha fazla kontrol sağlamayı umut ettiğini” savunuyor.

Bass, Dallas merkezli Hayman Capital Management’in hem kurucusu hem de baş yatırım uzmanı. Bass, röportajında Çin’in dijital yuan çalışmaları konusunda sert sözler söyledi. Çin, kripto tabanlı bir CBDC olan dijital yuanı araştırma çalışmalarına 2014 yılında başlamış ve 2020 yılında da dört şehirde testlerine start vermişti.

İlgili – Çin merkez bankasından bu kripto türü ile ilgili uyarı

Çin Komünist Partisi, dünyada ulusal kripto para çıkaran ilk ülke olmayı düşlüyor. Çin’in merkez bankası Çin Halk Bankası, 8 Temmuz’da yaptığı açıklamada, CBDC testlerini genişlettiklerini bildirmişti. Ayrıca dijital yuan’ın başkent Pekin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları sırasında da test edileceğini açıklamıştı.

Diğer yandan Çin yönetimi dijital paralarının hedefi konusundaki amaçlarını açıklamaktan çekinmiyor. 30 Haziran’da Çin’in önemli devlet haber kurumu olan Global Times, dijital yuan’ın “ABD Doları’nın küresel alandaki gücünü zayıflatabileceğini” ile ilgili bir habere yer vermişti.

Bass ise bireylerin çok fazla dijital yuan’a sahip olmaları durumunda Çin etkisinin ve baskısının hedefi haline gelebilecekleri konusunda uyarıyor.

İlgili – Yasaklar sonrası Çin’de kripto hesabınızı açarsanız başınıza neler gelir?

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.