Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
TrueFeedBackChain projesinin ikinci ve son bölümüyle karşınızdayız. İlk bölümü okumak için tıklayınız.
TrueFeedBackChain (TFB) Nedir?
Bounty Programı
Bounty Programı’ndaki hedefler gerçek hayatta gerçekleştirilmesi gereken görevlerden oluşuyor. Programı başlatan kişi veya kurumlar atılacak her adımı, örneğin; ne tür fotoğraf veya video çekileceğini, ne kadar ayrıntı istendiğini, lokasyonu vs. tanımlayarak TFB’nin bounty sistemine gönderecek. “Ödül avcıları” olarak tanımlanan katılımcılar, kendilerine yakın olan lokasyonlardaki görevleri görebilecekler. İlgili ödül programını yapan firma ise kişi bilgileri gizli bir şekilde görev sonuçlarını görebilecek.
Geri Bildirim Programı
TFB, kripto ödeme platformlarıyla ortaklık kuracak ve şirketlere geri bildirim hizmeti sunacak.
Nasıl?
TFB’nin müşterisi olan bir şirkete ve ödeme platformuna yapılan her ödeme sonrasında, ödeme yapanlar, satın alımları veya aldıkları hizmetlerle ilgili deneyimlerini değerlendirebilecekleri bir pop-up geri bildirim anketi alacaklar.
Akademik Çalışmalar
Akademik araştırmalarda anketler önemli bir yer tutuyor. Sosyal bilimler, istatistik ve diğer pek çok çalışma alanı, akademik araştırma esnasında anketlerden yararlanıyor. Özellikle akademik anket yapmanın ne kadar zahmetli bir süreç olduğunu bilen biri olarak ifade etmeliyim ki hem gönüllü bulmak zor hem de nerede ve kimlerle yapılacağına bağlı olarak masraflı olabiliyor. Bunun için bütçe bulmak da kolay değil.
TFB, akademisyenlerin yükünü hafifletmek için bu tür anketlere fon sağlayacağını belirtmiş. Bu gerçekten harika bir karar. Tabii fonun alım şartlarını öğrenmek gerek.
Token
Toplamda 10 milyar adet olacak ve daha fazla üretilmeyecek. Diğer bilgiler şu şekilde:
Ödenek oranları ise şu şekilde:
Anket ve Bounty programı düzenleyicilerinin, çalışmalar yayınlanmadan önce toplam ödül ve anket komisyonlarını TFB’ye göndermeleri gerekiyor. Bu, TFB token’a olan talepte sürekliliği sağlayak bir durum.
ICO
Projenin ICO’su 28 Haziran – 8 Temmuz arasında gerçekleşmiş. IDEX’e giriş tarihi ise 9 Temmuz. Hiç beklemeden, bu çok önemli.
Pre-sale 1-15 Nisan arasında yapılmış ve ayrılan bütün token’lar satılarak 150 bin dolar toplanmış. Softcap zaten 200 bin dolar. Daha başlangıçta bile hedefe yaklaşılmış.
ICO’ya katılımda BTC, ETH, GRIN ve BEAM kabul edilmiş. Toplanan miktar 217.336 dolar.
Satılmayan token’lar ise aynı cüzdanda staking amacıyla tutulmaya devam ediyor.
ICO bench’te projenin puanı 3.7
Çok iyi bir skor.
Ayrıca KYC de onaylanmış.
TFB’nin böyle bir dönemde ICO’nun ardından zarar ettirmediği gibi çok fazla kâr ettiren nadir projelerden olduğunu da belirteyim (ICO fiyatı: 0.00020$; şu anki fiyat: 0.00086511$).
@barisbuyuktass Hocam şu tweet’i paylaşmıştı:
https://twitter.com/barisbuyuktass/status/1170793531742523393?s=20
Airdrop
30 Nisan’da airdrop gerçekleşmiş ve bunun projenin tanınmasına büyük katkısı olmuş.
Ekip bunu infografik olarak paylaşmış (Katılımcı sayısı, eğitim durumu, cinsiyet, ülkeler vs). Airdrop sonucunun bu şekilde, bir infografik olarak paylaşılması TFB’nin ruhuna uygun bir hareket olmuş.
Buna göre çoğunluk 20-30 yaş arasında. Kullanıcıların yaklaşık %45’i üniversite, %37,5’i lise mezunu. Çok iyi bir oran.
26’dan fazla farklı ülkeden katılım olmuş. Şimdiden bile böyleyse ileride çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
Enteresan verilerden biri de kullanıcıların borsa tercihleri. Binance’in üstünlüğü ortada ama benim ilk kez duyduğum ve CMCap’te 97. sırada olan Indodax borsası kullanıcıların tercih ettiği 2. borsa çıkmış.
Roadmap şu şekilde:
Takım
TFB bir Türkiye projesi.
CEO’su Ahmet Emre Yılmaz @AeyTFB
Kamuda uzun süre yöneticilik tecrübesi bulunan biri. Linkedin’deki açıklamalara baktığımızda kendisinin erken dönem Bitcoin yatırımcısı, blockchain girişimcisi, mühendislik ve TSK geçmişi olduğunu görüyoruz. İleri düzeyde İngilizce ve Rusça biliyor.
CMO Sertaç Tanrıverdi’nin (@SERTACTR77) Linkedin hesabına baktığımda kendisinin aynı zamanda Matrix AI Network’ün Türkiye Topluluk Yöneticisi olduğunu gördüm. Bunun TFB açısından da avantaj olduğunu düşünüyorum.
CTO Emre Karataşoğlu iyi eğitim almış, tecrübeli ve nitelikli biri. Birçok kurumsal projeyi yönetmiş, farklı unvanlara sahip bir yazılımcı olarak görünüyor. Linkedin’de TFB’nin adı geçemiyor (Görüntülenebilecek maksimum unvana sahip olduğundan olabilir).
Berke Şensoy, blockchain ve veri mühendisi. Bilgisayar mühendisliği mezunu.
Sinan Büyükkal, TFB’de danışman ve topluluk yöneticisi. Organizasyon ve yöneticilik tecrübesi olan, sosyal medya ve pazarlama uzmanı.
Rabia Demir; topluluk yöneticisi, iletişim ve sosyal medya uzmanı, 8 yıllık anket çalışmaları deneyimi ve iletişim danışmanı. Kendisi aynı zamanda diyetisyen.
Bu isimlere ilâveten 4 kişi daha var.
TFB, IDEX’in ABD vatandaşlarına açık olan token’larından biri. Bu çok olumlu bir durum. Çünkü IDEX’le yazıştım ve ABD yasaları gereği müşterilerin bazı coin’lere karşı erişimini kısıtladıklarını belirttiler. TFB bu sınırlandırmaya takılmamış.
IDEX’in konu hakkındaki açıklamaları şurada.
Bu yazıda da gördüğünüz üzere IDEX regülasyonlarla uyumlu olmak için 24 Temmuz’da KYC süreci başlatmıştı. Aynı zamanda 23 Ağustos’ta IDEX ve Coinbase ortaklığı da duyurulmuştu. Ya ileride IDEX’teki regülasyonlara uyumlu token’ların Coinbase’de listelemesi söz konusu olursa ☺
TFB düne kadar sadece IDEX’teydi ve dün sabah 9’da çok önemli bir gelişme yaşandı: Güney Kore’nin dünyaca ünlü borsası Bithumb’dan “TFB listing” haberi geldi.
Buna göre TFB yatırma işlemleri 23, trade ise 25 Eylül’de başlayacak.
Bithumb, coin ekleme hususunda seçici davranan bir borsa. Dolayısıyla prestijli bir durum. Bir Türkiye projesinin kabul görmesi sevindirici.
TFB’nin önce IDEX’e girip burada sağlıklı bir gelişim gösterip ardından Bithumb’a girmesini çok olumlu buldum.
Kripto Paralar ve Temel Analiz kitabım için TIKLAYINIZ.