Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Oyun devlerinin sektörel savaşı kripto piyasasına taşındı. Detaylar haberimizde.
Oyun devlerinin kripto savaşı
Güney Kore’nin en büyük oyun şirketlerinden biri dijital para endüstrisine giriyor. Güney Kore merkezli oyun şirketi Gamevil, Güney Kore’nin üçüncü büyük kripto para borsası Coinone’den hisse satın aldı. Yatırım, Gamevil’in en büyük rakibi Nexon’un Güney Kore’nin en büyük ikinci borsası olan Bithumb’tan bir hisse almayı değerlendirdiğini bildirmesinden birkaç ay sonra geldi.
Korea Herald’ın haberine göre, Gamevil’in Coinone’da %13 hissesini satın aldı. Firma, borsada 8,474 hisse satın almak için 31,2 milyar KRW (27,9 milyon ABD doları) ödedi.
Bkz: Bitcoin, Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri
CoinGecko verilerine göre Coinone, son 24 saatte 1,4 milyar dolar işlem hacmi gerçekleştirdi. Coinone, günlük 21,4 milyar dolar işlem hacmi ile piyasa lideri Upbit’in ve işlem hacminde 4 milyar doları gören Bithumb’ın hemen arkasında yer alıyor.
2000 yılında kurulan Gamevil, o zamandan beri video oyun endüstrisinde saygın bir oyuncu durumunda. En başarılı franchise’ı, yüzde yüz iştiraki Com2uS aracılığıyla piyasaya sürdüğü 2 milyar dolarlık mobil rol yapma oyunu olan Summoners War.
Bir başka oyun devi Nexon’un Bithumb borsasının hisselerini almayı düşündüğü belirtiliyor. Güney Kore’de kurulan ancak daha sonra merkezi Japonya’ya taşınan video oyun üreticisi Nexon’un, Bithumb’ın %65 hissesini almak için 460 milyon doları gözden çıkardığı ifade edildi. Ancak ilk görüşmelerde bu satın alma işlemi için anlaşma sağlanamadı. Güney Koreli kaynaklar Morgan Stanley, Visa ve JPMorgan gibi diğer küresel firmaların Bithumb’ın hisselerinin satın alınmasında ön saflarda yer aldığını iddia etti.
Nexon, Bithumb borsasının hisselerini satın alamasa da hali hazırda kripto para birimi değişimi sektöründe büyük bir oyuncu. Başka bir Güney Koreli borsa olan Korbit’in %67’sine ve 396 milyon dolar ödediği Bitstamp’ın %80’ine sahip.