Küresel GSYİH’nin %90’nını oluşturan ülkeler bu dijital açılımı araştırıyor!

gsyih
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Kripto para birimlerinin artan kullanımı, ülkeleri bu dijital adımı atma konusunda harekete geçirdi. Birçok ülkenin merkez bankası kendi dijital resmi parasını (CBDC) piyasaya sürmek için çalışıyor.

Küresel GSYİH’nin %90’nını oluşturan ülkeler bu dijital açılımı araştırıyor!

Kripto para birimlerinin yaygın kullanımı ve dijital ödeme sistemine ve hızına ilginin artması hükümetleri harekete geçirdi. Geleneksel ödeme yöntemleri artık dijital dünyanın hızı ve kolaylığı karşısında çaresiz kalıyor.

COVID-19 pandemisi ve karantina koşulları da nakit kullanımını önemli ölçüde azalttı. Birçok merkez bankası gelecekte bir resmi dijital para sunmak için kollarını sıvadı. Yapılan çalışmalar önümüzdeki 5 yıl içerisinde nakit kullanımının %80 azalacağını gösteriyor.

Atlantik Konseyi’nin yeni bir raporuna göre bir merkez bankası dijital para biriminin fırsatlarını ve zorluklarını anlama arayışı, 81 ülkede sürüyor ve beş ülke para birimlerinin dijital bir versiyonunu tamamen uyguluyor.

Bkz: Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri

Karayipler bölgesi, şu anda kullanımda olan beş CBDC’nin tümüne ev sahipliği yapıyor ve Bahamalar, Saint Kitts ve Nevis, Antigua ve Barbuda, Saint Lucia ve Grenada’nın tümü dijital nakit sistemlerini uyguluyor.

CBDC’lerin Güney Kore ve İsveç de dahil olmak üzere 14 ülkede pilot uygulama aşamasında. ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası gibi en büyük dört merkez bankasına sahip ülkeler arasında ABD, CBDC gelişimi açısından en geride.

Federal Rezerv birkaç yıldır CBDC’leri araştırıyor ve Başkan Jerome Powell ocak ayında dijital dolar gelişiminin finansal suçla mücadele için “çok yüksek bir öncelik” olduğunu belirtti. Bu arada, New York Fed Bankası Başkanı John Williams, kripto para birimlerinin ortaya çıkmasının merkez bankaları için zorlu soruları gündeme getirdiğine inanıyor.

Çin geçtiğimiz günlerde, pasaport bilgilerini merkez bankasıyla paylaşmaları koşuluyla, yabancı ziyaretçilerin 2022 Kış Olimpiyatları sırasında dijital yuanı kullanmalarına izin verileceğini belirtti. Böylelikle dönüşüm hız kesmeden devam ediyor ve küresel GSYİH’nin %90’na takabül eden bir kesim paranın dijitalleşmesi için çalışmalar yapıyor. Kirpto para birimlerinin geleceği tartışıladursun, kripto paralar dönüşümü şimdiden sağlamış görünüyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.