Hard Fork coinleri ile Altcoin arasındaki temel fark nedir?

featured
Hard Fork Tokenleri İle Altcoin Arasındaki Temel Fark Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin daha önce birkaç kez denediği hard fork coinleri tecrübesinde, asıl başarıyı 2017 yılında Bitcoin Cash ile yakaladı. Daha sonraki yılda ise Bitcoin Platinum, Bitcoin Interest, Bitcoin Ore, Bitcoin Cash Plus, Bitcoin Uranium, Bitcoin Silver, and Bitcoin God adı altında birkaç tane fork ismi duyuruldu.


İlk hard fork coinleri Bitcoin’den

 

Ancak hard fork tokenleri ile altcoin arasında ne gibi farklar var biliyor muyuz?  Bu yazımızda hard fork tokenleri ile altcoin arasındaki farkları anlamaya çalışalım.

 Hard fork coinleri ile Altcoin Nasıl Ayrışıyor?

Altcoinler, Bitcoin’e alternatif kripto paralardır. Altcoinlerin çoğu bitcoin’in altyapı ve protokolü kullanılarak oluşturulmuş başlı başına ayrı para birimleridir. Hepsinin kendi platformuna has özellikleri mevcuttur.

Hard Fork coinleri (zorunlu çatallaşma) ise kripto paranın blockchain’inden türetilmiş bir yan üründür. Bu daha çok zincirdeki bir parçanın uygulanan değişikliği kabul etmediği durumlarda gerçekleşir. Bunun  sonucunda eski sistemi kullananlar ile yeni sistemi kullanalar arasında bir çatallaşma meydana gelir. Yani blockchain belli bir noktadan sonra mecburen  ikiye ayrılır.

Hard fork uygulamasının uzun bir geçmişi yok aslında. Hatırlayacağınız üzere Ethereum sistemindeki açıktan kaynaklanan bir hata sonucu 50 milyon dolara yakın kripto çalınmıştı. Hard forkun çıkış sebebi aslında tam olarak bu olay. Çünkü hard fork ile eski sistemdeki eksiklikleri gidermiş ve sisteme yeni işlevler kazandırmış oluyorsunuz.

ilginizi çekebilir: Güncel Bitcoin ve Kripto Para Analiz Rehberi / Uzmanların Strateji ve Taktikleri: Nasıl yatırım yapılır, ne zaman alınır, ne zaman satılır?

Hard fork ile oluşturulan yeni ağ, zaten mevcut bir kripto varlık ağının güncellenmesi ile oluşuyor. Ayrıca, hard fork sonrasında ana zincirde sahip olduğunuz sayıda tokene eksiksiz olarak sahip olursunuz.  Yani hard fork öncesinde 5000 bitcoininiz varsa, sonrasında da 5000 bitcoininiz olur.

Bununla birlikte her hard fork sonrasında padişahların yeniçerilere cülus bahşişi dağıttığı gibi bedava token sahibi olursunuz.

Hard-fork için Konsensüs Oluşmazsa…

Tabi ki burada bahsetmeden geçmemiz gereken bir durum söz konusu.  Bir kriptoda hard-fork olabilmesi için kesinlikle konsensüs şarttır. En son Ethereum hard forkunda Ethereumcular eskiler ve yeniler olarak resmen ikiye ayrılmıştı.

Eğer konsensüs olmazsa hard-fork boşuna mı gidiyor? Cevabımız hayır! Konsensus olmazsa yeni çatal altcoin olarak yoluna devam ediyor. Yani anlayacağınız hard-fork dediğmiz şey tüm kullanıcıların onayını gerektiren kapsamlı bir protokol değişikliğidir.

Ethereum hard-fork faciasından ders alan Bitcoin Cash (Bitcash), 1 Ağustos 2017’de hard-fork girişimi yaptı. Ancak bu sefer konsensüs oluştu ve tüm zamanların en başarılı Bitcoin hard-forku gerçekleşti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.