Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
TrueFeedBackChain (TFB coin); şirketlerin, kurumların, akademisyenlerin ve/ya diğer ilgili tarafların anket ve bounty (ödül) programları oluşturabileceği, blockchain destekli bir platformdur.
TrueFeedBackChain (TFB coin) Nedir?
Ayrıca şirketler veya markalar gizli müşterileri “istedikleri yerde” bulabilecek ve TrueFeedBack (TFB coin)platformunda hazine avı benzeri etkinlikler düzenleyebilecek.
Kullanıcılar bu anketlere ve bounty uygulamalarına katılabilir ve katılım için teşvik alabilir. Üstelik anonim kalarak.
TrueFeedBack’i SurveyMonkey ve Google Survey‘den veya diğer bounty uygulamalarından ayıran en önemli şey “kullanıcıların anonimliği”dir.
TrueFeedBack’i Farklı Kılan Nedir?
Yukarıda da belirttiğim gibi kullanıcıların gizliliği ön planda. Proje kesinlikle kimlik bilgisi talep etmiyor.
Anket veya bounty programlarına katılım karşılığında hak edilen teşvikler TFB token’ı olarak ve hızlı bir şekilde gönderiliyor (Ne kadar hızlı bilemiyorum, iddiaları bu yönde).
Projenin App’i de mevcut. Ancak var olan app demo olarak tasarlanmış, eklenmiş bounty uygulaması, yeni arayüz ve yeni özellikleriyle 10 Ekim’de (veya daha önce) markete sunulacak.
Whitepaper
18 sayfalık Whitepaper Haziran 2019’da güncellenmiş. Bu iyi.
İçerikte anketler hakkında kısa bilgi verildikten sonra, bugünün anket uygulamalarındaki iki ana sorun, anonimlik ve teşvikler tartışılmış. Daha sonra TrueFeedBack’in blockchain teknolojisini kullanarak mevcut sorunlara getirdiği çözüm izah edilmiş. TrueFeedBack’in token ekonomisi ve Roadmap’i de açıklanarak Whitepaper tamamlanmış. Ben gayet net buldum.
Whitepaper’da anket türlerinin avantaj ve dezavantajları tablolaştırılmış. İlgililer için paylaşıyorum:
Bu tablodan sonra projenin yaklaşımı açıklanmış. Biraz bunlardan bahsedeyim.
TrueFeedBack hangi soruna çözüm sunuyor
Anonimlik önemli çünkü kimliğini açıklayan insanlar;
1. Örneğin yaklaşan seçimlerde muhalefeti destekliyorlarsa ifşa edilmek istemeyebilirler.
2. Diyelim ki aldıkları dersler hakkında bir anket, görüşlerini rahatlıkla ifade edemeyebilirler.
Aslında işin özü bu; düşündüklerin rahatlıkla-korkusuzca ifade edilebilmesi için anonimlik şart.
Fiziksek anketlerde katılımcı bizzat oradadır, yüzü bilinir. Kendisine yardım eden biri olmasa dahi anketi yapan şahsın varlığı cevaplayan kişi üzerinde baskı unsuru olabilir.
-Telefonda gerçekleştirilen anketlerde katılımcının numarası ve dolayısıyla kimliğinin tespit edilebilirliği yine problem oluşturabilir.
-Online anketlerde katılımcılar elbette daha rahat cevaplar verecektir; fakat bunlarda da genel itibarıyla ödül/teşvik söz konusu değil.
-Anket düzenleyenler için katılımcı bulmak kolay değil. Teşvik verilmediği müddetçe katılım için motivasyon da sağlanamıyor. Teşvik de verildi diyelim, anonimlik yoksa bu kez cevaplar gerçeği yansıtmayabilir.
“Ama e-mail’imizi istiyorlar” diyebilirsiniz. Öncelikle kimlik bilgilerinizin görüldüğü bir e-mail vermek zorunda değilsiniz.
E-mail’in istenme nedeni:
a) Bot olmadığınızın ispatı,
b) İletişim için kullanılacak olması.
c) Şifremi unuttum vb durumlarda kullanıcı mağduriyetlerinin önüne geçebilmek
(Bu arada e-mail’iniz kimseyle paylaşılmıyor)
TrueFeedBack platformu, bir anket oluşturulurken anketi düzenleyen kişi veya kurumu katılımcı başına verilecek ödüle ve maksimum katılımcı sayısına karar vermeye zorluyor. Ödülü önceden gören katılımcılar ankete katılıp katılmayacaklarına karar verebiliyorlar. Anketi yapan firma ise sonuçları özel raporlama modülü sayesinde detaylı ve SPSS vb programlara alabilecekleri bir formatta indirebiliyorlar.
Kopya hesapların önüne nasıl geçilecek?
1. Yeni geliştirilen uygulama sayesinde, bir cihazdan sadece bir hesap kayıt olabiliyor, kaydolunan bilgilerle cihaz ID bilgileri birleştiriliyor. Uygulama silinse, tekrar yüklense hatta format atılsa dahi, cihaz ID’si değişmediği için uygulama yüklendiğinde ve tekrar kayıt olunmak istenildiğinde bu cihazdan şu email ile kaydolunmuştur lütfen giriş yapınız denilecek.
2. Minimum çekilebilir tutarın sınırlandırılması (Bu, problemi çözmenin psikolojik bir yolu). Bu sayede tamamlanan her anketten sonra sistemden para çekiminin önüne geçilecek. Minimum miktara ulaşmak için birden fazla anket doldurulması gerekecek. Aynı zamanda kazanılan ücretin gas parası olarak gitmemesi için belli bir token’dan sonra transferi daha hesaplı oluyor.
TrueFeedBackChain (TFB Coin) Nedir? (İkinci Bölüm)
TFB Coin Bounty Programı
Bounty Programı’ndaki hedefler gerçek hayatta gerçekleştirilmesi gereken görevlerden oluşuyor. Programı başlatan kişi veya kurumlar atılacak her adımı, örneğin; ne tür fotoğraf veya video çekileceğini, ne kadar ayrıntı istendiğini, lokasyonu vs. tanımlayarak TFB’nin bounty sistemine gönderecek. “Ödül avcıları” olarak tanımlanan katılımcılar, kendilerine yakın olan lokasyonlardaki görevleri görebilecekler. İlgili ödül programını yapan firma ise kişi bilgileri gizli bir şekilde görev sonuçlarını görebilecek.
TFB Coin Geri Bildirim Programı
TFB, kripto ödeme platformlarıyla ortaklık kuracak ve şirketlere geri bildirim hizmeti sunacak.
TFB’nin müşterisi olan bir şirkete ve ödeme platformuna yapılan her ödeme sonrasında, ödeme yapanlar, satın alımları veya aldıkları hizmetlerle ilgili deneyimlerini değerlendirebilecekleri bir pop-up geri bildirim anketi alacaklar.
Akademik Çalışmalar
Akademik araştırmalarda anketler önemli bir yer tutuyor. Sosyal bilimler, istatistik ve diğer pek çok çalışma alanı, akademik araştırma esnasında anketlerden yararlanıyor. Özellikle akademik anket yapmanın ne kadar zahmetli bir süreç olduğunu bilen biri olarak ifade etmeliyim ki hem gönüllü bulmak zor hem de nerede ve kimlerle yapılacağına bağlı olarak masraflı olabiliyor. Bunun için bütçe bulmak da kolay değil.
TFB coin, akademisyenlerin yükünü hafifletmek için bu tür anketlere fon sağlayacağını belirtmiş. Bu gerçekten harika bir karar. Tabii fonun alım şartlarını öğrenmek gerek.
Makalenin devamı için ikinci bölüm başlığını tıklayınız..
Kripto Paralar ve Temel Analiz kitabım için TIKLAYINIZ.