Ethereum’a çağ atlatacak EIP-1559 tüm testnetlerde başlatıldı!

Ethereum 2.0 sözleşmesi yeni bir rekor daha kırdı!
Google'da Abone Ol
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
[adinserter block="7"] [adinserter block="8"]

Ethereum 2.0 güncellemeleri açıklanan takvimin gerisinde ilerlese de emin adımlarla tüm aşamalar geçiliyor. Ethereum fiyatlarında oldukça olumlu etkisini olacağı beklenilen EIP-1559 tüm testnetlere dağıtıldı!


Ethereum’a çağ atlatacak EIP-1559 tüm testnetlerde başlatıldı

Rinkeby tesnet, Ethereum Londra Hardfork ismi verilen güncellenmiş sürüm üzerinde başlatıldı. Ethereum geliştirme takımında bulunan Tim Beiko’nun açıklamalarına göre her üç testnet de başarıyla Londra hardfork’unu upgrade edildi.

https://twitter.com/TimBeiko/status/1412946942770876417

Yukarıda bahse konu olan 3 testnet şunlar: Ropsten, Goerli ve Rinkeby. Bu üç tesnet de 24 Haziran, 30 Haziran ve 8 Temmuz’da belirlenen takvimde Londra Hardfork’una upgrade edilerek EIP-1559 yolundaki önemli engeller ortadan kalktı.

EIP-1559, madencilik ücretleri ve gas fee başta olmak üzere Ethereum’ı teknik anlamda dönüştüren bir özelliğe sahip. Bilindiği üzere Ethereum, ağını PoW sisteminden PoS sistemine taşıyor. PoW sistemi hem yüksek maliyetleri nedeniyle hem de hantallığından dolayı kripto para piyasalarında ihtiyaca cevap vermiyor. Artık saniyede binlerce işlemin gerçekleştirildiği blockchain’lere şahit oluyoruz. Bu blockchain’ler ile Ethereum’un rekabet edebilmesi için PoW sisteminden vaz geçmesi gerekiyordu. Yaklaşık 2 yıl önce başlatılan Ethereum 2.0 güncellemesi bu amaca yönelik planlandı.

[adinserter block="9"]

Lütfen Bkz: Tron CEO’su Justin Sun’dan oldukça iddialı çıkış

Ethereum 2.0’da madencilik kökten değişiyor. Artık madenciler kompleks antminer gibi donanımlara ihtiyaçları yok. Bu donanımlar harcadığı yüksek elektrik maliyetleri konusunda ciddi eleştirilere maruz kalıyor. PoS sisteminde madencilik yapmak isteyen girişimciler her node (düğüm) başına sisteme 32 ETH depozito ederek dahil oluyor. Daha basit cihazlarla madencilik faaliyetlerine başlıyor. Her node başına 32 ETH dikkate alındığında milyonlarca Ethereum’un piyasadan çekildiğine şahit olacağız.

Fiyatların arz-talep koşullarına göre belirlendiğini düşündüğümüzde arzın daralması Ethereum fiyatları üzerinde olumlu katkısı olacaktır.

[adinserter block="9"]

Kaynak

[adinserter block="7"] [adinserter block="8"] Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/koinmedya.com/public_html/wp-content/litespeed/css/5d209939b5676b3b0eb57eb02b2438b2.css.tmp): Failed to open stream: No such file or directory in /home/koinmedya.com/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:148 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler() #1 /home/koinmedya.com/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(148): md5_file() #2 /home/koinmedya.com/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(845): LiteSpeed\Optimizer->serve() #3 /home/koinmedya.com/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(338): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url() #4 /home/koinmedya.com/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(265): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/koinmedya.com/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(226): LiteSpeed\Optimize->_finalize() #6 /home/koinmedya.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(341): LiteSpeed\Optimize->finalize() #7 /home/koinmedya.com/public_html/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters() #8 /home/koinmedya.com/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/core.cls.php(464): apply_filters() #9 [internal function]: LiteSpeed\Core->send_headers_force() #10 /home/koinmedya.com/public_html/wp-includes/functions.php(5493): ob_end_flush() #11 /home/koinmedya.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(341): wp_ob_end_flush_all() #12 /home/koinmedya.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(365): WP_Hook->apply_filters() #13 /home/koinmedya.com/public_html/wp-includes/plugin.php(522): WP_Hook->do_action() #14 /home/koinmedya.com/public_html/wp-includes/load.php(1308): do_action() #15 [internal function]: shutdown_action_hook() #16 {main} thrown in /home/koinmedya.com/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 148