Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
ABD’de kendisinden ayrılan sevgilisini öldürmek için kimyasal silah olarak değerlendirilen bir maddeyi Bitcoin ile alan kişi 12 yıl hapis cezası aldı. Detaylar haberimizde.
Bitcoin’le “kimyasal silah” alan adam 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kişi 300 kişiyi öldürmeye yetecek miktarda “kimyasal silah” sayılan maddeyi Bitcoin ile satın aldı.
46 yaşındaki Jason William Siesser kimyasal silah olarak kabul edilen bir maddeyi almaktan ve bunu yaparken kimliğini gizlemekten dolayı yargılandı. Siesser, suçunu kabul etti ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kendisini terk eden sevgilisini öldürmek için kimyasal silah olarak kabul edilen satışı ve yayımı yasak olan dimetil civayı başkasının adına almaya çalışan Siesser, ödemeyi 150 dolar karşılığında Bitcoin ile yaptı. Dark web’de dimetil civayı alırken “onu yakında kullanmayı planlıyorum” notunu düştü.
2018 yılında özel bir tarayıcı ile bağlanılabilen bir sistemden ve ödemeyi de Bitcoinle yaparak sipariş verdi. Daha önceki birkaç denemesi başarısız olan Siesser üçüncü denemesinde suçüstü yakalandı. Çıkarıldığı mahkemede adını kullandığı kişilerin de göz altına alınmasından sonra suçunu itiraf etti.
Bkz: Bitcoin, Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri
Siesser’in avukatı Christopher Slusher çarşamba günkü bir röportajda müvekkilinin eylemlerinden ötürü büyük bir pişmanlık duyduğunu söyledi
Kripto paraların devletler tarafından kontrol altına alınmak ve yasalarla kripto varlık kullanımına düzenleme getirilmek istenmesinin en önemli nedenlerinden bir anonim olması ve bu paralar ile yapılan ödemelerin kontrol edilememesi. Kripto paralar hayatın birçok alanında büyük kolaylıklar sağlasa da devletler güvenlik gerekçeleri ile alması gereken önlemlerin önünde büyük bir engel olarak durduğunu değerlendiriyor.
Terörizmin finansmanı, mali suçlar, kara para aklama veya ticareti yapılması yasak olan şeylerin güvenlik sitemine yakalanmadan elde edilmesini kolaylaştırdığı ifade ediliyor. Güney Kore işte tam da bu nedenlerle anonim kripto paraları yasakladı. Birçok devlet bu konular üzerine çalışmalar yapıyor.