Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Merkez bankası resmi dijital parası (CBDC) kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor. Çin ve ABD’nin ardından dünyanın önde gelen ekonomilerinden bir daha CBDC adımı atıyor. Detaylar haberimizde.
Bir ülke daha resmi dijital para (CBDC) için çalışmalara başlıyor
Birçok merkez bankası resmi dijital merkez bankası parası (CBDC) çalışmalarına hız verdi. Teknolojinin hızla gelişmesi ve kripto paraların arkasındaki teknolojinin kullanımlarını kolaylaştırması ülkeleri bu adımı atmaya zorladı.
COVID-19 pandemisi nedeniyle yaşanan karantina süreci nakit kullanımını önemli ölçüde azalttı. Dijital ödemelerin kolaylığı ve salgın şartlarında dikkat edilmesi gereken hijyen şartları tercihlerde etkili oldu.
Kripto paraların bu dönemde artan kullanımı merkez bankalarının resmi dijital paraları gündemlerine almasını hızlandırdı.
Bkz: Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri
Son olarak Güney Kore merkez bankası, bir dijital para birimi için bir pilot platform oluşturacak bir teknoloji tedarikçisi seçeceğini ve merkez bankası destekli bir dijital para birimi oluşturmaya bir adım daha yaklaşacağını açıkladı.
Reuters’in haberine göre, Kore Bankası, bir test ortamında bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) başlatmanın pratikliklerini araştırmak için açık bir teklif verme süreci aracılığıyla bir ortak aradığını belirtti. Bu Asya’nın en büyük dördüncü ekonomisi olan Güney Kore’de CBDC ile ilgili atılan ilk adım.
Bank Of Korea (BOK) konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Nakit işlemlerin payı önemli ölçüde azaldı. Şu anda attığımız adımlar, ödeme mutabakat sistemindeki hızla değişen değişikliklere hazırlanmaktır” dedi.
Çin, ABD, İngiltere ve İsveç’in de aralarında bulunduğu birçok ülke merkez bankaları, finansal sistemlerini modernize etmek, kripto para birimlerinden gelen tehdidi önlemek ve yerel ve uluslararası ödemeleri hızlandırmak için dijital para birimleri geliştirmeye çalışıyor.
Uluslararası Ödemeler Bankası’nın yaptığı ankete göre dünya nüfusunun beşte birini temsil eden ülkelerin merkez bankaları tarafından resmi dijital para kullanımı yaygınlaştırılacak.