Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
VanEck dijital varlık araştırma başkanı Matthew Sigel, Bitcoin’in 2050 yılına kadar 3 milyon dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Sigel’e göre, Bitcoin’in sınırlı arzı ve enflasyona karşı dayanıklılığı, onu gelecekte merkez bankalarının rezerv varlığı olarak değerlendirmesi için cazip kılıyor. Uzmanın CNBC’ye verdiği röportajdaki açıklamasının ayrıntılarına bakalım.
Bitcoin 2050’de 3 milyon dolar olabilir mi? VanEck’ten çarpıcı öngörüsü
VanEck Dijital Varlıklar Araştırma Müdürü Matthew Sigel, Bitcoin’in 2050 yılına kadar 3 milyon dolara ulaşabileceğini öngördü. Sigel, Bitcoin’in gelecekte merkez bankaları tarafından rezerv varlık olarak kabul edilerek küresel ekonomiyi güçlendireceğine inanıyor. CNBC’ye verdiği röportajda Sigel, bu projeksiyonun yıllık %16 bileşik büyüme oranına dayandığını ve bu oranın Bitcoin’in enflasyona karşı koruma sağlayabilme potansiyeline bağlı olduğunu ifade etti.
Sigel, bu tahminini Bitcoin’in geleneksel rezerv varlıklardan biri haline gelme potansiyeline dayandırıyor ve merkez bankalarının rezervlerinin %2’sini Bitcoin gibi dijital varlıklarda tutarak küresel ekonomik sistemi güçlendirebileceğini düşünüyor. Bu hedefin 16 yıllık bileşik yıllık %16 büyüme oranına dayandığını ve “milyonlar seviyesine ulaşmanın” beklenmedik bir senaryo olmadığını belirtti.
İlgili – Bitcoin 71.000 dolara, DOGE %14 yükseldi: Seçim havası yeni ATH’ler getirecek mi?
“This is a very bullish setup for bitcoin into the election. We saw the exact same pattern in 2020 where bitcoin lagged with low volatility and then once a winner was announced, we had a high vol rally as new buyers come into this market,” says @matthew_sigel of @vaneck_us. pic.twitter.com/EcIzPAGAq0
— Squawk Box (@SquawkCNBC) October 28, 2024
BRICS Ülkeleri Bitcoin’i Benimseyebilir
Sigel, Bitcoin’in 21 milyon adet sınırlı arzının, değer koruma aracı olarak kullanımını cazip hale getirdiğini belirtti. Özellikle BRICS ülkelerinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ABD doları yerine alternatif çözümler arayışında olduğunu ve bu bağlamda Bitcoin’in de bir seçenek olarak düşünüldüğünü vurguladı. Sigel’e göre, BRICS ülkelerinin Bitcoin’i daha fazla benimsemesi, küresel çapta bir Bitcoin talebi oluşturabilir.
ABD İçin Uyarı
Sigel, Bitcoin’in rezerv varlık olarak daha fazla benimsenmesinin ABD’nin küresel finans sistemindeki etkisini azaltabileceğini belirtti. ABD, bu değişime ayak uydurmazsa stratejik bir kayba uğrayabileceğini belirten Sigel, bu durumun uzun vadede ABD ekonomisi için ciddi tehditler oluşturabileceği konusunda uyardı.
Son olarak, Bitcoin’in tarihsel rallilerini değerlendiren Sigel, bir sonraki döngüde Bitcoin’in 200.000 dolar seviyelerine ulaşabileceğini belirtti.