Sahte Curve Finance Uygulaması Apple’ın Zirvesinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

26 Ekim’de popüler platform Curve Finance’i taklit eden sahte bir finans uygulaması, Apple’ın en çok indirilen 100 uygulaması arasında yer aldı. Bu durum, kullanıcıları DeFi dolandırıcılıklarına karşı savunmasız hale getiriyor.

Dolandırıcılık uygulaması, Avrupa, Latin Amerika, Yeni Zelanda, ABD ve Güneydoğu Asya’da hala popülerliğini korurken, bu konuda birçok uyarı yapılmış olmasına rağmen hala kullanıcıları tuzağına düşürmeye devam ediyor.

Bu, Curve Finance uygulamasının daha önceki bir taklit vakası değil. Curve ekibi, 14 Şubat’ta kullanıcıları benzer bir uygulama konusunda dikkatli olmaları için uyarmıştı. O dönem, Apple mağazasında Curve’ün logosunu taşıyan bir sahte uygulamanın farkına varılmıştı.

‘Curve defi v3’ Uygulaması Yükseliyor

Fintech mühendisi ve dolandırıcılık tanımlayıcısı Babu, Curve Finance uygulamasını taklit eden sahte uygulamayı bildiren ilk kişilerden biriydi. Bir X paylaşımında, “Curve’ü taklit eden bir dolandırıcılık uygulaması Avrupa, LATAM, Yeni Zelanda, ABD ve Güneydoğu Asya’da en iyi 100 finans uygulaması arasında trend oluyor” dedi. Kullanıcılara uygulamaları indirmeden önce doğrulamaları ve şüpheli platformları bildirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Sahte uygulamanın adı ‘Curve defi v3’ olarak belirlenirken, geliştiricisi Tao Duong Van olarak kaydedildi. Uygulama, Curve’ün logosunu ve işlevselliğini taklit ederek token takası, likidite stake etme ve DeFi hizmetleri gibi vaadlerde bulunuyordu. Uygulama, görüntülerinde 30 milyon global kullanıcıya sahip olduğunu iddia ederek kamuoyunu yanıltmaya çalıştı.

Kullanıcılar Şikayet Ediyor

Uygulama, kullanıcılar tarafından yalnızca bir yıldız alarak “dolandırıcılık” veya “hacker” olarak etiketlendiği yorumlar aldı. Curve Finance, daha önce de başka geliştiricilerin logo tasarımlarını ve işlevselliğini kopyaladığını belirtmişti. 14 Şubat’ta Curve geliştiricileri, Apple mağazasında benzer bir sahte uygulamanın varlığından bahsetmiş ve o dönem sahte platformun MK Technology Co. Ltd tarafından yapıldığı belirtilmişti. Bu uygulama, 4.6 yıldız alarak ilk yorumlarıyla dikkat çekmişti.

Söz konusu sahte uygulama, kullanıcıların borçlarını ve kredilerini yönetmelerine yardımcı olabileceğini öne sürüyordu. Aynı zamanda, farklı oyun modları içeren bulmaca oyunları gibi uygulama içi özellikler sunduğunu iddia ederek daha fazla kullanıcı çekmeyi hedefliyordu.

Bu durum, kullanıcıların finans uygulamalarını indirirken daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Dolandırıcılıkların yaygınlaşması, güvenli dijital finans hizmetlerine olan ihtiyacı artırıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.