IMF Verileri: Rusya, Küresel Ekonomide 4. Sıraya Yükseldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Rusya, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) açıkladığı yeni verilere göre, satın alma gücü paritesi (PPP) bazında dünyanın en büyük dördüncü ekonomisi haline geldi. Bu yükseliş, Rusya’yı küresel ekonomik büyümenin önemli aktörlerinden biri yaparken, bazı Batılı ekonomileri geride bırakmasına yol açtı. PPP, ülkeler arasındaki fiyat farklılıklarını ayarlayarak, daha büyük nüfuslara ve düşük yaşam maliyetlerine sahip ülkelere daha fazla ağırlık veriyor.

Rusya’nın bu sıralamaya girmesi, BRICS ülkelerinin ekonomik gücünü daha da artırıyor. Çin, ABD ve Hindistan ile birlikte en büyük dört ekonomiden biri haline gelen Rusya, BRICS ülkelerinin küresel ekonomik sistemdeki yerini sağlamlaştırıyor. IMF’nin son tahminleri, önümüzdeki beş yılda gelişmekte olan pazarların ekonomik büyümede daha büyük bir rol oynayacağını vurguluyor. Bu, daha önce Batılı ülkelere dayanan projeksiyonların aksine, BRICS ülkelerine işaret ediyor.

BRICS, G7’yi Geride Bırakıyor

IMF’nin tahminlerine göre, BRICS ülkeleri, önümüzdeki yıllarda G7 ekonomilerine göre daha fazla büyüme sağlayacak. Özellikle Çin, 2029’a kadar küresel büyümenin %22’sine katkıda bulunacak ve bu, tüm G7 ülkelerinin toplam katkısından daha fazla olacak. Hindistan ise %15’e yakın bir katkı sağlayacak. Gelişmiş ekonomiler arasındaki düşüş, gelişmekte olan ülkelerin artan nüfusu ve nispeten düşük fiyatlarıyla açıklanabilir.

IMF’nin PPP modeli, bu eğilimi detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Örneğin, Mısır’ın önümüzdeki beş yılda küresel büyümeye %1,7 katkıda bulunması bekleniyor; bu oran, Almanya ve Japonya gibi gelişmiş ekonomilerle aynı seviyede. Vietnam ise, Fransa ve Birleşik Krallık ile aynı düzeyde, %1,4’lük bir katkı sağlayacak.

Putin’in BRICS Zirvesi’ndeki Açıklamaları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazan’da düzenlediği BRICS zirvesinde, bu ekonomik ittifakın Batı’nın “çarpık yöntemlerine” karşı dengeleyici bir güç olduğunu vurguladı. Zirveye 36 ülke katıldı ve Ukrayna konusundaki ABD liderliğindeki izolasyon çabalarına rağmen bu durum Moskova için bir dış politika zaferi olarak nitelendirildi. Putin, BRICS ülkelerinin finansal işbirliğini güçlendirme ve Batı kontrolündeki ödeme sistemlerinden bağımsız alternatifler geliştirme konusundaki kararlılığını dile getirdi.

BRICS, finansal işbirliğini artırma ve Batı’nın yaptırımlarına karşı koyma amacında. Zirve katılımcıları, daha hızlı, ucuz ve güvenli ödeme sistemlerine duyulan ihtiyacı vurgulayan ortak bir bildiri imzaladı. BRICS’in orijinal üyelerine İran, Mısır, Etiyopya, BAE ve Suudi Arabistan gibi ülkeler eklenirken, Türkiye, Azerbaycan ve Malezya gibi ülkeler de üyelik başvurularında bulundu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.