Synthetix’te Büyük Değişim: SNX Sahiplerinden %99 Onay!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Synthetix, DeFi protokolünde köklü bir değişim için yapılan yeni öneri, topluluk üyelerinden %99.4 oranında onay aldı. Bu öneri, yatırımcı Benjamin Celermajer tarafından, protokolü “zombi” bir zincir haline gelmekten kurtarmak amacıyla ortaya konuldu.

25 Eylül’de sunulan SR-2 önerisi, Synthetix’in yönetim ve günlük operasyonlarını tamamen yeniden düzenlemeyi hedefliyor. Celermajer, Synthetix’in, yönetişim ve operasyonlardaki büyük eksiklikler nedeniyle önemli fırsatları kaçırdığını belirtti. Gelişmelerin gecikmesi ve vizyon eksikliği, projenin benimsenmesini olumsuz etkiledi.

Öneri, 200 SNX sahibinden 18 milyon SNX token ile oy vererek desteklendi. Celermajer, SR-2 önerisinin projeyi canlandıracak yenilikçi ve büyüme odaklı fikirler sunduğunu belirtti. Bu fikirler arasında token yeniden tasarımı, ek gelir yöntemleri ve Synthetix’in protokolünü Ethereum ana ağı ve Solana gibi ek zincirlere taşıma planları bulunuyor.

Celermajer, “Synthetix’in SNX token sahiplerini öncelikli hale getirmesi ve tokenın yönetim, gelir elde etme ve projeden yararlanma şekillerini yeniden düşünmesi gerektiğini” ifade etti. Ayrıca, L2 ağının yerel SNAX token’ına işlevsellik eklenmesi ve SNX token’ının bu ağa taşınması da planlar arasında.

Yönetim Sorununu Çözme Yolu

SR-2 önerisi, Synthetix’in yönetim sorununu da ele alıyor. Mevcut modelde üç ayrı kurul bulunuyor: Spartan Konseyi, Hibe Konseyi ve Hazine Konseyi. Celermajer, bu yapıların “çok parçalı” olduğunu ve çoğu zaman eksik kararlar alınmasına yol açtığını savunuyor. Öneri kabul edilirse, tüm yönetim gücü, yedi eşit oy hakkına sahip tek bir Spartan Konseyi’nde toplanacak.

Celermajer, yönetimdeki bu değişikliğin, yeni ürünlerin daha hızlı bir şekilde sunulmasını sağlayacağına ve Synthetix’in DeFi sektöründeki önemini yeniden kazandıracağına inanıyor.

TVL Düşüşte

Synthetix Synthetix’te Büyük Değişim: SNX Sahiplerinden %99 Onay!

Synthetix’in toplam değer kilidi (TVL) şu anda 262 milyon dolar seviyesinde. Bu rakam, 12 Şubat 2021’de ulaştığı 2.9 milyar dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinin %89 düşüş gösterdiğini ortaya koyuyor. Bu durum, projenin yeniden yapılandırılma ihtiyacını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Synthetix topluluğunun geniş desteğiyle hayata geçmesi beklenen SR-2 önerisi, projenin geleceği için umut vaat ediyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.