Goldman Sachs kriptoda bir hamle yapmaya hazırlanıyor

dev finans kuruluşu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Goldman Sachs’ın küresel dijital varlıklar başkanı Matthew McDermott’a göre, yatırım bankası 2024 yılında üç yeni tokenizasyon ürünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Goldman Sachs’tan Büyük Adım: Tokenizasyon Ürünleri Geliyor

McDermott, 10 Temmuz’da verdiği bir röportajda ürünlerin Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacağını açıkladı. Ürünlerin, 150 yıllık bankacılık devinin müşterilerinin kripto para birimleri ve diğer dijital varlıklara olan ilgisinin arttığını fark etmesinin ardından geldiğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca Okuyun: Jack Dorsey Bitcoin ve açık kaynak için 21 milyon dolar taahhütte bulundu

Goldman Sachs’ın rakiplerinin ayak izlerini takip ederek kripto sektörüne girmeyi planladığı bildirildi. Matthew McDermott, bu hamlenin bankanın müşterilerinin dijital varlıklara olan ilgisinde büyük bir artış kaydetmesinin ardından geldiğini belirtti.

Goldman Sachs, 2024’te 3 yeni kripto ürünü çıkaracak

Goldman Sachs‘ın Avrupa ve ABD’de üç tokenizasyon ürünü piyasaya sürmeye hazırlandığı söyleniyor. Goldman’ın Dijital Varlık Küresel lideri Matthew McDermott, bu hamlenin dijital varlıklara olan ilginin devam etmesinden kaynaklandığını belirtti.

Bkz: Kripto parada tokenizasyon nedir?

McDermott, önde gelen küresel yatırım bankacılığı ve yönetim firmasının kripto teklifini tokenizasyona genişletmeyi planladığını belirtti. Gayrimenkul varlıkları ve para piyasası fonları (MMF’ler) gibi Gerçek Dünya Varlıklarının (RWA) özel veya özel blok zincirlerinde ihraç edileceğini de sözlerine ekledi.

McDermott, tokenizasyon projelerinin 2024 yılı sonuna kadar başlatılacağını belirtti. Tokenleştirme lansmanının öncelikle Avrupa dahil olmak üzere büyük müşterileriyle gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi. Projelerden birinin Avrupa borç piyasasını hedefleyeceği, diğerinin ise ABD fon piyasasına odaklanacağı bildirildi. Firmanın ayrıca tokenize varlıklar için pazar yerleri kuracağı da söyleniyor.

McDermott ayrıca firmanın bireysel yatırımcılardan ziyade finansal kurumlara odaklanmayı planladığını belirtti. Yeni ürünlerin yalnızca izinli blok zincirlerine dayanacağını da sözlerine ekledi. Sachs’ın küresel dijital varlıklar lideri, Real-World Assets pazarının uygulamadaki hızıyla öne çıkacağını ve menkul kıymetler için teminat olarak kullanılabilecek varlıkları genişleteceğini belirtti.

McDermott yeni tokenizasyon ürünlerine ilişkin iyimserliğini paylaştı
Franklin Templeton ve Blackrock’un da tokenleştirme sektörüne katılmayı planladıkları bildiriliyor.McDermott, firmanın projeleri hakkındaki iyimserliğini dile getirerek, başarısının anahtarının risk sermayedarlarını çeken ürünler tasarlamak olacağını belirtti. Ayrıca bankanın yatırımcıların geri bildirimlerini teşvik etmek için Londra’da bir dijital varlık zirvesi düzenlediğini de açıkladı.

Bunu sadece yapmış olmak için yapmanın bir anlamı yok. Kesin geri bildirim, yatırım yapma biçimlerinin doğasını gerçekten değiştirecek bir şeydir.

-Matthew McDermott

McDermott, kriptoya yönelik yenilenen ilgiyi dijital varlık borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) sayısındaki artışa bağladı. Yalnızca bu yıl ondan fazla Bitcoin ETF’si listelendi. Düzenleyicilerin ayrıca birkaç spot Ether ETF’si için kayıtları incelediği bildiriliyor Piyasa analistleri, Ether ETF’lerinin bu ay işlem görmeye başlayacağını tahmin ediyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.