okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
1.26%
Bitcoin
59.086,65 USDT
eth
ETH
0.53%
Ethereum
2.988,22 USDT
bch
BCH
-0.07%
Bitcoin Cash
424,44 USDT
xrp
XRP
0.35%
Ripple
0,52 USDT
ltc
LTC
0.25%
Litecoin
80,37 USDT
bnb
BNB
0.06%
Binance Coin
562,13 USDT
sol
SOL
2.66%
Solana
138,22 USDT
avax
AVAX
1.35%
Avalanche
33,78 USDT
ada
ADA
1.41%
Cardano
0,46 USDT
dot
DOT
1.45%
Poladot
7,00 USDT
doge
DOGE
1.61%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
1.3%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin fiyatında yükselişi destekleyen önemli metrik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Onchain veriler, Bitcoin borsa balina oranının son zamanlarda düşmeye devam ettiğini gösteriyor. Peki bu, Bitcoin fiyatı için ne anlama geliyor?

2023’te Bitcoin fiyatı yükselir mi?

Onchain veriler,  Bitcoin borsa balinalarının oranının son zamanlarda düşmeye devam ettiğini gösteriyor. Bu, Bitcoin fiyatı için bullish bir işaret. Şöyle ki; popüler kripto analiz firması CryptoQuant tarafından yayınlanan bir rapora göre, 72 saatlik hareketli ortalamada Bitcoin’in borsalardaki oranı düşüşte.

 

Bitcoin fiyatında yükselişi destekleyen önemli metrik!

 

İlginizi çekebilir:

“Borsa balina oranı”, borsalara yapılan ilk 10 Bitcoin işleminin toplamı ile toplam borsa girişi arasındaki oranı ölçen bir metriktir. Borsalara yapılan yatırma işlemlerinden en büyük on işlem genellikle balinalar tarafından gerçekleştirilir. Bu yüzden, bu metrik bize toplam borsa girişlerinin ne kadarının bu büyük yatırımcılara ait olduğunu söyler. Bu nedenle, göstergenin değeri yüksek olduğunda, balinaların, borsa girişlerinin çok büyük bir bölümünü oluşturduğu anlamına gelir.

Yatırımcıların borsalara para yatırmasının ana nedenlerinden biri satış yapmak. Dolayısıyla bu tür bir eğilim, bu dev yatırımcı grubunun büyük bir dump hazırlığında olduğuna dair bir işaret olabilir ve bu nedenle kriptonun fiyatında düşüş olabilir.

Öte yandan, şu anda bu metrikteki düşük değerler, balinaların şu anda borsa girişlerine orantısız bir katkı yapmadığını gösteriyor. Bu da BTC fiyatı için yükseliş anlamına gelebilir.

Şimdi, son birkaç yılda 72 saatlik hareketli ortalamada Bitcoin borsa balina oranındaki eğilimi gösteren grafiği inceleyelim:

 

Bitcoin fiyatında yükselişi destekleyen önemli metrik!

 

Metriğin 72 saatlik MA değerinde son aylarda bir miktar düşüş trendi olduğu görülüyor.

İlginizi çekebilir:

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi, 72 saatlik MA Bitcoin borsa balina oranı yılın ilk yarısında yükseliyor. Ve bu da balinaların fiyat düştükçe kripto para birimini giderek daha fazla sattığını gösteriyor. Ancak 2022’nin üçüncü çeyreğine kadar metrikte bir yavaşlama gözlemleniyor. Ve yılın son birkaç ayında ise, trend tersine dönüyor ve gösterge düşüş trendi başlatıyor.

Bu, balinaların son zamanlarda satış baskılarını azalttığı anlamına geliyor. İlginç bir şekilde, grafikten de görülebileceği gibi, 2018 sonu ile 2019 başı arasındaki dönemde de benzer bir pattern görüldü. Hatta o döngünün ayı piyasasında, balina oranındaki bu eğilim, fiyatın dibe vurmasıyla aynı zamana denk geldi.

Balina oranı bu ayı piyasasındaki düşüşünü bitirdiğinde, Bitcoin nihayet yükseliş ivmesi görmeye başladı. Aynı eğilim bu kez de devam ederse, balina oranındaki mevcut düşüş eğilimi de Bitcoin fiyatı için yükseliş getirebilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.