Litecoin halving etkisi başlamadan bitti mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Kripto piyasası genel olarak, ayakta kalma mücadelesi verirken, Litecoin (LTC), kasım ayının üçüncü haftasında keskin bir yükseliş ivmesi kaydetti. Ve bu da “halving öncesi rallinin” başladığına inanmamıza neden oldu.  Peki son düşüşle birlikte, Litecoin halving etkisi başlamadan bitti mi?

Litecoin halving öncesi ralli gelir mi?

Kripto piyasasında genel olarak düşüşlerin yaşandığı kasım ayının üçüncü haftasında, Litecoin (LTC) keskin bir yükseliş ivmesi yaşadı. Ve bu da bazılarının, “Litecoin halving etkisinin” başladığına inanmasına neden oldu. 

Ancak, kripto para çoğunlukla konsolide olduğu için, aralık ayının ilk yarısı hayal kırıklığı yarattı. Ve şimdi son iki günde Litecoin hızla düşerken, bu yükseliş eğilimi tamamen tersine döndü.

Yazımızı yayına hazırladığımız sırada LTC CoinMarketCap verilerine göre, son 24 saatlik %7 düşüşle 69$ civarında işlem görüyor.

Aşağıdaki LTCUSD grafiği, varlığın son 3 ayda nasıl bir fiyat değişiminden geçtiğini gösteriyor.

 

Litecoin halving etkisi başlamadan bitti mi?

 

İlgili:

Grafikte de görüldüğü gibi, Litecoin ilk olarak, kasım ayı başlarında yükselişe geçti ve 70 doları aştı. Ancak daha sonra yaşanan FTX çöküşü ile birlikte piyasada büyük satışlar yaşandı. Ve kripto paranın fiyatı da 50 doların altına düştü. Ancak, Bitcoin ve Ethereum gibi diğer büyük kripto para birimlerinin aksine, LTC hızla ayağa kalktı. Ve boğalar istikrarlı bir toparlanma başlattı.

Kasım ayının üçüncü yarısında, ani bir şekilde pump yaptı. Hatta FTX çöküşünden hemen önce kaydettiği zirveyi paramparça ederek, sektörün geri kalanı düşüşler kaydederken; LTC ayı, çift haneli kazançlarla bitirdi.

Litecoin halving ne zaman? LTC fiyatı yükselir mi?

 

Litecoin halving etkisi başlamadan bitti mi?

 

LTC, 80 doların üzerinde bir zirve oluşturduktan sonra bu ay konsolide oluyordu. Ancak blok ödülünün yarıya indirileceği bir etkinlik olan yarılanmanın (halving) önümüzdeki yıl gerçekleşmesi planlandığı için,  LTC yatırımcıları hala iyimserdi. Nitekim tarihsel olarak halving, arz-talep dinamikleri nedeniyle kripto para birimlerinin fiyatları üzerinde genellikle yükseliş etkisi yaratmıştır.

Madencilere oluşturdukları blok başına verilen ödül miktarının yarıya indirildiği Litecoin halving (yarılama), Bitcoin’de olduğu gibi, her dört yılda bir gerçekleşen bir olaydır. Son Litecoin halving ise, 5 Ağustos 2019’da gerçekleşti. Ödül oranı 25 LTC’den 12.5 LTC’ye düşürüldü. Bir sonraki halving ise tahminen Ağustos 2023’de gerçekleşecek. 2023’te, Litecoin madencilik ödülü 6.25 LTC olacak. Bu etkinliğin 2124 yılına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Son halvingin, LTC fiyatlarında büyük bir artışa neden olması bekleniyordu. Nitekim halving öncesinde, genellikle kripto paraların değerinde büyük bir ralli meydana gelir. Ve buna da halving etkisi denir. Bitcoin’de şu ana kadar 3 kez halving gerçekleşti ve her üçünde de büyük fiyat artışları yaşandı.

İlgili: Efsanevi analist Peter Brandt’ten Litecoin için müthiş tahmin!

Litecoin’in son yarılamasından önce de benzer bir ralliye şahit olduk. Ancak son halving yaklaşırken, kasım sonunda başlayan momentum sona erdi. Hatta son birkaç gün içinde, LTC bunun yerine keskin bir şekilde düştü. Ve FTX öncesi kaydettiği zirvenin altına çekildi. Bu, kripto para biriminin en son elde ettiği yükseliş ivmesini kaybetmiş olabileceğini gösteriyor.

Dolayısıyla bu, bazılarının düşündüğü gibi halving etkisini bu kez görmeyeceğimiz anlamına bile gelebilir. Fakat şu da bir gerçek ki; bu düşüşten sonra bile, LTC yatırımcıları geçen aya göre hala %20 kârda.

Bu arada son konsolidasyon sırasında LTC, piyasa değerine göre 12. en büyük kripto para olarak koltuğunu Dai (DAI)’ye kaptırdı. Ve şimdi bu son düşüşle birlikte, Tron (TRX)’un 13. sıraya yerleşmesi ile birlikte, kripto para 14. sıraya geriledi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.