okx_koinmedya
okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-0.95%
Bitcoin
63.258,66 USDT
eth
ETH
-1.55%
Ethereum
3.167,03 USDT
bch
BCH
-1.05%
Bitcoin Cash
460,19 USDT
xrp
XRP
-0.09%
Ripple
0,51 USDT
ltc
LTC
-0.49%
Litecoin
83,10 USDT
bnb
BNB
1.08%
Binance Coin
599,25 USDT
sol
SOL
-1.94%
Solana
135,10 USDT
avax
AVAX
-1.97%
Avalanche
34,59 USDT
ada
ADA
-0.62%
Cardano
0,45 USDT
dot
DOT
-0.32%
Poladot
6,57 USDT
doge
DOGE
-0.79%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-0.86%
Shiba Inu
0,00 USDT

Solana durdu, SOL dondurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana ağ sisteminin uzun süre durması Sol fiyatının düşmesine neden olurken, çalışmalar devam ediyor.

Ağ kesintisi devam ederken Solana’nın fiyatı %13 düştü

 

SOL, son 24 saatte geniş bir pazar olmasına rağmen, uzun süre çalışamamanın bedelini gerilemeyle ödedi. 

 

Kısaca başlıklar

 

  • Solana’nın devam eden ağ kesintisi nedeniyle SOL fiyatı son 24 saat içinde %13 düştü.
  • Solana yaklaşık 11 saattir sustu. Ağ doğrulayıcıları şu anda ağı yeniden başlatmak için çalışıyor.

 

Solana, bu yazının yazıldığı tarihe kadar yaklaşık 11 saattir çevrimdışı ve blok üretmiyor ve bir düzeltme yakın gibi görünse de, uzun süreli kesinti Solana’nın fiyatına zarar veriyor.

Blockchain ağının yerel kripto para birimi olan SOL, CoinGecko’dan gelen verilere göre son 24 saatte %13’ten fazla değer kaybetti. 

Şu anda koin başına 147 dolar  civarında ve bu öğleden sonra 145 dolar’a kadar düştü, 6 Eylül Pazartesi gününden bu yana yaklaşık bir haftadan uzun süredir görülen en düşük fiyat.

solanaAğ bu sabah blok üretmeyi bıraktı ve Solana Labs ve işlem doğrulayıcılar topluluğu, blockchain ağını tekrar çevrimiçi hale getirmek için yoğun uğraş veriyor. Bu yazı yazılırken, düğüm operatörleri, işlemleri doğrulamaya devam etmek için ağın yeniden başlatılmasını koordine ediyor. 

 

Twitter’daki Solana Status hesabına göre, Solana’nın kapalı kalma süresi, botlardan gönderilen çok sayıda işlemle ilişkilendiriliyor, saniyede 400.000 işlem gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Görünüşe göre bu, ağın farklı yollara ayrılmaya başlamasına neden oldu, bu da bazı düğümlerin hafızasını ezdi ve kapanmalarına neden oldu.

 

Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko, işlem akışının Solana merkezli merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü Raydium’a gönderildiğini tweetledi. Bugün Raydium, Solana DeFi uygulamaları ve NFT projeleri tarafından kullanılan popüler bir araç seti olan Grape Protocol için ilk merkezi olmayan değişim (DEX) teklifini (veya IDO’yu) başlattı. IDO,  ICO’ya benzer bir tür halka açık token satışıdır, yalnızca merkezi bir borsa yerine eşler arası bir değişimde gerçekleşir.

 

Arıza süresi ve bunun sonucunda ortaya çıkan fiyat hareketi, Solana’nın son zamanlardaki yükseliş ivmesinde beklenmedik bir duraklamaya işaret ediyor ve bu da SOL fiyatının 1 Ağustos’ta yaklaşık 35 dolardan başlayan ve geçen hafta 213 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını gördüğü günlerin gerisine düşmeye başladı. Sistemsel arızayı gidererek hem işleyici sağlamak hemde düşüşü durdurmak için çalışmalar devam ediyor.

 

Gelişme sürecinde, Degenerate Ape Academy ve Aurory gibi popüler projeler sayesinde NFT koleksiyonları Solana’da ilgi görmeye başladı. Ek olarak, Solana DeFi protokollerinde kilitli varlıkların miktarı, yukarıda belirtilen süre boyunca önemli ölçüde arttı ve DeFi Llama’dan alınan veri başına 1 Ağustos’ta yaklaşık 1,2 milyar ABD Doları değerindeyken  bugün 11,3 milyar ABD Doları değerine yükseldi.

 

CoinGecko’ya göre Solana’nın fiyat düşüşü, son 24 saat içinde toplamda %3 artan kripto para piyasası için çoğunlukla olumlu bir günde geldi. Bu yazı itibariyle Bitcoin %4 artışla 47.027 dolar’a yükselirken, Ethereum yaklaşık %3 artışla 3.385 dolar’a yükseldi.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.