okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-3.42%
Bitcoin
61.678,74 USDT
eth
ETH
-5.39%
Ethereum
3.043,57 USDT
bch
BCH
-3.72%
Bitcoin Cash
447,78 USDT
xrp
XRP
-2.73%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-3.02%
Litecoin
80,99 USDT
bnb
BNB
-1.99%
Binance Coin
581,02 USDT
sol
SOL
-5.37%
Solana
130,38 USDT
avax
AVAX
-5.21%
Avalanche
33,44 USDT
ada
ADA
-3.87%
Cardano
0,44 USDT
dot
DOT
-3.19%
Poladot
6,38 USDT
doge
DOGE
-3.47%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-3.38%
Shiba Inu
0,00 USDT

Kripto dolandırıcılarının, yeni  kurbanları!

ethereum
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Kripto dolandırıcıları ülkemizde olduğu gibi dünyanın başka yerlerinde de boş durmuyor. Kripto piyasasına girenler aman dikkatli olalım.

Yeni Chainalysis raporuna göre en çok Kripto Dolandırıcılığının Olduğu Yerler

 

Tahmin  firması Chainalysis’ten yeni bir rapor, dünya çapında en çok kripto dolandırıcılığının gerçekleştiği yerlere ışık tutuyor.

 

Rapor, Chainalysis’in Afrika’nın ardından yasadışı kripto faaliyeti için ikinci olduğunu söylediği Doğu Avrupa’daki kripto ile ilgili suçlara odaklanıyor.

 

Firma, her bölgedeki adreslerin yasa dışı adreslere maruz kalma miktarını gösteren verileri topluyor.

Kripto dolandırıcıları Kripto dolandırıcılarının, yeni  kurbanları!

Chainalysis, Doğu Avrupa’nın, bölgedeki Rusça konuşanlara hitap eden dünyanın en büyük darknet pazarı olan Hydra Market nedeniyle, yasadışı darknet pazarlarına diğer her yerden daha fazla kripto gönderdiğini belirtiyor.

 

Ancak genel olarak, Doğu Avrupa’daki çoğu yasa dışı kripto işlemi, çevrimiçi karaborsalardan ziyade dolandırıcılıklara bağlı.

 

“Tüm bölgelerde olduğu gibi, dolandırıcılıklar Doğu Avrupa’dan yasadışı adreslere gönderilen fonların en büyük payını oluşturuyor – bu faaliyetin çoğunun dolandırıcılara para gönderen kurbanları temsil ettiğini varsayabiliriz. Haziran 2020 ile Temmuz 2021 arasında, Doğu Avrupa merkezli adresler dolandırıcılıklara 815 milyon dolar gönderdi, ikinci sıra  Batı Avrupa’nın .”

 

Chainalysis ayrıca Doğu Avrupa’nın en fazla web trafiğini kriptoyla ilgili dolandırıcılık web sitelerine gönderdiğini ve bunu Orta ve Güney Asya ile Latin Amerika’nın izlediğini söylüyor.

Kripto dolandırıcıları Kripto dolandırıcılarının, yeni  kurbanları!

Firma, yaklaşık 44 milyonluk mütevazı nüfusuna rağmen ABD’yi geçerek kripto dolandırıcılığı web sitelerini en çok ziyaret eden ülke olarak Ukrayna’yı seçti.

 

Chainalysis, kriptoyla ilgili dolandırıcılıkların aslan payını ele geçirmenin, Rus merkez bankası tarafından bir Ponzi planı olarak kabul edilen ve kurucusunun Temmuz ayında tutuklandığını gören Rus merkezli bir şirket olan Finiko olduğunu söylüyor. Finiko’nun 800.000’den fazla ayrı mevduat yoluyla 1,5 milyar doların üzerinde Bitcoin (BTC) aldığı iddia ediliyor.

Günün en çok kazandıran kripto paralarından Fantom (FTM) nedir? Fantom Coin yatırım yapılabilir mi?

Finiko, Chainalysis’in dünyanın her bölgesindeki en iyi 5 kripto dolandırıcılığı listesinde belirlediği yaklaşık bir düzine failden biri.

Kripto dolandırıcıları Kripto dolandırıcılarının, yeni  kurbanları!

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.