Ünlü analistten Bitcoin boğa trendini doğrulayan metrikler!

Bitcoin boğalarını harekete geçirecek kilit seviye!- Güncel Bitcoin teknik analizi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Popüler bir blockchain ve kripto para analisti, Bitcoin boğa trendini doğrulayan verileri açıkladı! Analiste göre, Bitcoin her ne zaman bu çizgiye dokunsa uzun vadeli alıcılar devreye giriyor.

İşte Bitcoin boğa trendini doğrulayan o metrikler!

‎Haftalardır yatay işlem hareketleri sergiledikten sonra, Bitcoin son 24 saatte %5 artarak 43.800 doları aştı.

Popüler bir blockchain veri analisti olan William Clemente, kripto piyasalarında yükseliş hareketleri devam ederken, perde arkasında neler yaşadığını ve bu alımların arkasında kimin olduğunu açıkladı.

Analist Bitcoin arzı ve hodl oranları ile ilgili ilginç bulgular ortaya koyarak, Bitcoin boğa trendine dair önemli veriler paylaştı.

bitcoin boğa trendi Ünlü analistten Bitcoin boğa trendini doğrulayan metrikler!

‏On-chain analisti Clemente, Bitcoin ağındaki akümülasyon işlemlerini gösteren bazı ölçümler ortaya koyarak, uzun vadeli büyük yatırımcıların Bitcoin piyasalarında yoğun bir şekilde alım yaptığını söylüyor:

“Uzun vadeli holdings (yatırımlar) artmaya devam ederken, kısa vadeli holdings azalmaya devam ediyor.” 

“Bu şu anlama geliyor: Kısa vadeli olarak BTC tutan yatırımcılar (hodlers) 155 günlük (5 aylık) eşiği aşıyor, en çok satışı yapanlar ise kısa vadeli hodlers.”

Clemente’in analizine göre, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları, artık BTC arzının %66’sından fazlasına sahipken, kısa vadeli yatırımcılar şu anda yaklaşık %20’ye düştü. İşin ilginç ve sevindiren tarafı ise; Ekim 2020’de büyük boğa koşusu başlamadan önce, uzun vadeli hodlers arzı %68’in biraz üzerine ulaşmıştı.

bitcoin boğa trendi Ünlü analistten Bitcoin boğa trendini doğrulayan metrikler!

Peki bu neden önemli: Clemente’e göre, Bitcoin’in piyasa fiyatının realized price* (gerçekleşen fiyat)’ın altına düşmesi, uzun vadeli diplerde “yoğun bir şekilde akümülasyona başlamak” için harika bir sinyal görevi görüyor.

“Bunun nedeni, fiyatın, yatırımcıların aldıkları coinler için ödediği ortalama fiyatın altında olması; yani piyasa doğası gereği capitulation (teslim olma/pes etme) evresindedir.

Tam tersine, turuncu ve kırmızı çizgilere ulaşılması, tarihsel olarak aşırı ısınma seviyelerine işaret eder.”

Sarı-orta çizgiyi aştığı durumlarda birçok kez dikey fiyat hareketi gerçekleşti. Clemente, bu çizgiyi bir kez daha geçtiğini ve bunun da yükseliş için önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

“Sarı orta çizginin üzerine çıkan piyasa fiyatı, tarihsel olarak Bitcoin için güçlü bir boğa piyasası trendini doğrulayan kilit bir seviye olmuştur.”

Ünlü analistten Bitcoin boğa trendini doğrulayan metrikler!

* Realized price (gerçekleşen fiyat) nedir?

Coin Metrics tarafından geliştirilen bir metriğe göre hesaplanan realized price (gerçekleşe fiyat), kripto paranın mevcut fiyatından farklıdır.
Realized price, aktif olarak işlem gören tokenler baz alınarak hesaplanır ve cüzdanlarda tutulan ve hiç işlem görmemiş ya da kayıp kripto paralar bu hesaplamaya dahil edilmez.
Her bir token, en son işlem gördüğü zaman baz alınarak hesaplamaya dahil edilir ve böylece ağın toplam değeri hesaplanır. Bu ölçüm ise, realized cap (gerçekleşen piyasa değeri) değerinin dolaşımdaki mevcut arza bölünmesiyle elde edilir.

 

( * Capitulation – teslim olma / pes etme evresi: Bu dönem, uzun süren ayı piyasalarında kaçınılmaz bir son olarak görülür. Bu evreye gelindiğinde, büyük bir satış çılgınlığı yaşanır ve yapılan sayısız işlem sonucu volatilite artar.

Yüksek hacimli panik satışları piyasayı çöküşe doğru götürür. Ancak iyi tarafı şu ki; burada fiyatlar, gelecek akümülasyon süreci için önemli olan dip seviyeleri bulur.)

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.