Loading...
btc
BTC
-5.27%
Bitcoin
60.502,62 USDT
eth
ETH
-7.17%
Ethereum
2.986,20 USDT
bch
BCH
-7.59%
Bitcoin Cash
429,78 USDT
xrp
XRP
-3.83%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-6.06%
Litecoin
78,45 USDT
bnb
BNB
-5.2%
Binance Coin
561,98 USDT
sol
SOL
-8.74%
Solana
125,73 USDT
avax
AVAX
-7.67%
Avalanche
32,58 USDT
ada
ADA
-4.44%
Cardano
0,44 USDT
dot
DOT
-6.87%
Poladot
6,13 USDT
doge
DOGE
-6.52%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-7.41%
Shiba Inu
0,00 USDT

Sen ne yaptın Trump! ABD’de kaos, piyasalarda bayram!

washington trump bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

ABD’de dünya kamuoyunun hiç de alışık olmadığı gelişmeler yaşanıyor. Yaşanan kargaşanın tek kazananı; Bitcoin ve kripto para piyasaları.

Sen ne yaptın Trump! ABD’de kaos, piyasalarda bayram!

Dünya gündemi, ABD Başkenti Washington’da yaşanan gelişmelere odaklandı. İki seçimi de kaybeden Trump, 06.01.2021’de (dün) bir miting düzenledi ve taraftarlarını kışkırttı. Galeyana gelen Trump taraftarları, ellerinde Konfederasyon bayrakları ile Capital Building’i (Parlamento Binasını) bastı. Yaşanan tüm bu gelişmeler, piyasada şok etkisi yaptı. Dolar/TL kuru 7.30’un altına geriledi. Altın fiyatlarında da düşüş yaşandı. Günün tek kazananı ise kripto paralar ve Bitcoin oldu.

bitcoin haber Sen ne yaptın Trump! ABD'de kaos, piyasalarda bayram!

Öncelikle ABD’de yaşanan olayları kısaca hatırlayalım: 4 Kasım’da ABD’de Başkanlık Seçimleri gerçekleşti. Seçimleri açık ara Demokrat Partinin adayı Joe Biden kazandı. Başkan Trump ise oyların çalındığını ileri sürerek seçim sonuçlarını tanımadı.

Dün Georgia Eyaletinde 2 senatör koltuğu için bir seçim yapıldı. Bu seçim, küçük bir eyalette gerçekleşmesine rağmen ABD Senatosundaki başa baş denge durumu için önem arz ediyordu. İki senatörü de resmi olmayan sonuçlara göre demokratlar kazanıyor. Bu sayede Demokrat Parti, senatoda da çoğunluğu ele geçiriyor. Konuyla ilgili aşağıdaki haber linkine göz atabilirsiniz.

Lütfen Bkz: Trump senatoda da kaybediyor! Bitcoin için iyi mi?

ABD’de dünya kamuoyunun hiç de alışık olmadıkları bir süreç yaşıyor. Bu sürecin etkileri ister istemez ekonomiye de yansıyor. Dolar değer kaybederken kripto para piyasalarında bayram havası yaşanıyor. Bu süreçte Ripple’ın XRP’si bile değer kazandı ve 30 cent’in üstünü gördü. Yukarıdaki grafikte kripto para piyasalarındaki bayram havası gözleniyor.

Bitcoin yeni bir rekora imza attı ve 37,736 dolarla tüm zamanların rekorunu kırdı. Kripto para piyasalarının değeri ise 1 trilyon doları aştı.

Bundan sonraki süreçte ABD’yi ve Trump’ı ne bekliyor?

20 Ocak’ta ABD Başkanı Trump’ın görevi yeni Başkan Biden’e devretmesi bekleniyor. Artık senatoda çoğunluk Demokratlara geçti. Dolayısıyla Demokratlar rahat biçimde neden olduğu kaostan dolayı Trump’ı yargılayabilir. Ancak pragmatizmi ile ünlü ABD yönetiminin Trump’ın taraftarlarını daha fazla kışkırtmasını önlemek için devr-i sabıktan sakınması güçlü bir olasılık olarak duruyor.
Lütfen Bkz: Trump senatoda da kaybediyor! Bitcoin için iyi mi?

 

 

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.