Dünyanın en büyük lojistik şirketi, kripto para teknolojisine ilgi duyuyor

Cross chain nedir? - DeFi için hayati öneme sahip zincirler arası köprüler hakkında her şey...
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin ve kripto paraların ardındaki teknoloji olan blockchain teknolojisi, geleceği stratejik teknolojileri arasında yer alıyor.

Dünyanın en büyük lojistik şirketi, kripto para teknolojisine ilgi duyuyor

Bir yandan Bitcoin fiyatları rekor kırarken diğer yandan Bitcoin ve kripto paraların ardındaki teknoloji olan blockchain teknolojisi hızlı bir ivme ile gelişim gösteriyor. Finans dünyasından tarım endüstrisine birçok işletme blockchain teknolojisi ile alt yapısını yeniliyor ve dönüştürüyor.

Dünyanın en büyük lojistik şirketi olan FedEX de blockchain çalışmaları ile yakından ilgileniyor. FedEX, ABD’deki Arkansas Üniversitesinin “Blockchain Çalışmalar Merkezinin” yönetim kuruluna üye oldu.

Arkansas Üniversitesi Blockchain Çalışmalar Merkezinin yönetim kurulunda bulunan diğer şirketlerin ismini duyunca heyecanlanacağınızı düşünüyoruz. Blockchain teknolojisinin ne kadar güçlü bir potansiyele sahip olduğunu yönetim kurulu üyelerinin marka değerinden açıkça görülüyor.

Lütfen Bkz: Blockchain nedir?

Yönetim kurulu üyeleri; IBM, Golden State Foods, ArcBest, EY, FIS, J.B. Hunt Transport Inc., McKesson, Microsoft, Tyson Foods, Walmart ve FedEX.

Yukarıda ismi geçen işletmeler “Blockchain Çalışmalar Merkezinin” çalışmalarını finanse ediyor. Doğal olarak merkezin ürettiği yeni teknolojiyi yakın gelecekte kendi işletmelerinde uygulayacaklar.

Blockchain teknolojisi özellikle tedarik zinciri ve girdi takibinde önemli bir ağ oluşturuyor. İşletmeler blockchain ile girdi takipleri hızlı, güvenli ve ucuza takip edebiliyorlar. Gerçek ve manipüle edilemeyen verilere kaynağından ulaşabiliyorlar. Bu nedenle dev perakende zinciri Walmart ve lojistik devi FedEX Blockchain Çalışmalar Merkezinin yönetim kurulunda bulunuyor.

2019 yılında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, blockchain teknolojisini geleceğe yön veren teknolojiler arasında yer aldığını duyurarak Çin devleti olarak blockchain endüstrisini destekleyeceklerini duyurdu. Bu duyurunun ardından Çin kendi ulusal blockchain ağını geliştirdi ve bu blockchain ağı üzerinden kendi ulusal kripto parasını kullanmaya hazırlanıyor. Hali hazırda dijital yuan, Çin’de bazı bölgelerde kullanılmaya başlandı bile!

Kaynak

Blockchain zenginler listesi!

Blockchain sektörü her gün büyümeye ve de benimsenmeye devam ediyor. Hal böyle olunca da bu sektörde boy gösteren girişimciler oldukça fazla gelir elde ediyor. Bu da blockchain sektörünün araştırma çalışmalarına konu olmasına neden oluyor.

Çin’in Hurun araştırma şirketi, blockchain sektörünün en zengin isimlerinin listesini yaptı. Listenin zirvesinde ise geçen yıl servetini on kat artırarak 11,5 milyar dolarlık kişisel servete ulaşan Coinbase CEO’su Brian Armstrong yer aldı.

blockchain savaşları Dünyanın en büyük lojistik şirketi, kripto para teknolojisine ilgi duyuyor

2 Mart’ta yayınlanan Hurun raporunda, zirvede, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir kripto para borsası olan Coinbase’in CEO’su yer alırken, Alameda Research ve FTX borsasının kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried 10 milyar dolarlık net servetiyle 2. Sırada yer aldı.

blockchain savaşları Dünyanın en büyük lojistik şirketi, kripto para teknolojisine ilgi duyuyor

Dünyanın en büyük ve en yüksek hacimli kripto para borsası olan Binance’nin CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ise geçen yıla oranla %200 büyüyen ve yaklaşık 8 milyar dolar olduğu tahmin edilen kişisel servetiyle listenin 3. Sırasında kendine yer buldu. Changpeng Zhao 2020 Hurun listesinde, Bitmain’in kurucu ortağı Micree Zhan Ketuan’ı geride bırakarak ilk sırada yer almıştı. Ancak aradan geçen bir yılda blockchain sektöründe taşlar yerinden oynadı.

blockchain savaşları Dünyanın en büyük lojistik şirketi, kripto para teknolojisine ilgi duyuyor

Hurun’un yeni blockchain milyarderleri listesinde Ripple’ın kurucu ortakları Chris Larsen, Stellar kurucu ortağı Jed McCaleb, Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, Winklevoss kardeşler, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor gibi isimler yer alıyor. Listeye bu yıl itibariyle ise aralarında büyük endüstri yatırımcısı Tim Draper ve Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz’da olduğu 11 yeni isim eklendi.

blockchain savaşları Dünyanın en büyük lojistik şirketi, kripto para teknolojisine ilgi duyuyor

Blockchain teknolojisinde hangi ülke önde?

Dünya Ekonomi Forumunun 2020 raporuna göre dünya ekonomisine şekil verecek teknolojiler sıralamasında blockhain teknolojisi ilk sıralarda yer alıyor. Blockchain teknolojisi Bitcoin ve kripto paraların ardındaki teknoloji olarak biliniyor.

Çin merkez bankası dijital para birimi çalışmalarının ardından Çin merkezli şirketlerin blockchain ilgisi hat safhada. Özellikler Alibaba, blockchain patent başvurularında bulunan Çin merkezli şirketler arasından sıyrılıyor. Hatta dünya sıralamasında da en çok patent başvurusunda bulunan şirket Alibaba.

Alibaba blockchain ile ilgili 212 patent hakkı kazandı. Alibaba’yı 136 blockchain patenti ile IBM izliyor. Güney Koreli Coinplug şirketi 107 patent hakkı kazandı ve 3’üncü sırada bulunuyor. Çin merkezli diğer şirket Tencent de son günlerde blockchain endüstrisinde kendisinden söz ettiriyor ve 42 patent hakkı var.

Blockchain patenti kazanan ülke sıralamasında ilk sırada ABD bulunuyor. İkinci sırada Güney Kore, Üçüncü sırada Çin ve dördüncü sırada Japonya yer alıyor. Japonya’yı ise Tayvan takip ediyor.

blockchain savaşlarında

ABD: %39

Güney Kore: %21

Çin: %19

Japonya: %6

Tayvan: %4

Okuyucularımızın dikkatini çekmiştir. Blockchain sıralamasında Avrupa’dan hiçbir ülke yok. Avrupa bu teknolojiyi kaçırıyor.

Aşağıdaki grafikte ise yıllara göre dünya geneli patent başvurusundaki değişimi görüyoruz. 2020 yılı henüz tamamlanmadığı için değer düşük gözüküyor. Muhtemelen 2019 paten başvurusu sayısını geçecek.

blockchain savaşları Dünyanın en büyük lojistik şirketi, kripto para teknolojisine ilgi duyuyor

Yukarıdaki grafiğe göre 2019’da 1,799 patent hakkı elde edilmiş. Mayıs 2020 itibari ile 2020 yılında 1,257 patent hakkı tanınmış.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.