2021’in en güvenli kripto para cüzdanları

FTX krizi bir borsaya daha sıçradı! Para çekme işlemleri durduruldu!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bir süre önce kripto varlıklarının böyle bir ivme kazanacağını ve potansiyel olarak ana akım haline geleceğini hayal etmek zordu. Bununla birlikte, modern blok zinciri teknolojisindeki eğilimler, yakın gelecekte kripto para birimlerinin tıpkı bugün fiat para birimlerinin var olduğu gibi küresel finansal sistemin ayrılmaz bir parçası haline geleceğini gösteriyor. Yakında banka kartınız yerine BTC veya altcoinler ile günlük ihtiyaçlarınızı satın alabilirsiniz.

 

Fonlarınızı saklamak söz konusu olduğunda, en önemli şey güvenliktir. Siber suçların büyümesi göz önüne alındığında, saklama hizmetlerinin güvenilirliği kritik bir konudur. Bu nedenle kripto cüzdanlar ve en üst düzeyde güvenlik sağlayabilmeleri önemli konular haline geliyor. Aşağıda, bu yıl göz önünde bulundurabileceğiniz en güvenli kripto cüzdanlarının bir listesi bulunmaktadır.

 

Bir kripto para cüzdanı, para birimini saklamanıza, fonları kontrol etmenize ve finansal işlemler gerçekleştirmenize izin veren bir yazılımdır. Ancak, dijital varlıkların doğrudan kontrolü blok zinciri tarafından gerçekleştirilir. Özel bir seed anahtarı, güvenli şifre rolünü oynar ve işlemleri imzalamak ve onaylamak için gereklidir. Tabiki, anahtarınızın güvenli bir şekilde saklanması ve sizden başka kimsenin buna erişimi olmaması kritik derecede önemlidir.

 

Üç ana dijital cüzdan türü vardır:

  • Sıcak (çevrimiçi) cüzdan internet bağlantısı gerektirir ve tarayıcı aracılığıyla kolayca erişilebilir. Bu cüzdanların çoğu, kullanıcıların özel anahtarlarını dahili olarak saklar. Bu nedenle, güvenlik seviyeleri hakkında düşünmek gerekir.
  • Warm cüzdanlar – cihazınızda bulunur ve internete bağlıdır. Bir yazılım veya mobil cüzdan, genel ve özel anahtarları depolayan ve işlemleri işleyen bir bilgisayara, akıllı telefona veya gadget’a yüklenen bir yardımcı programdır.
  • Soğuk (çevrimdışı) cüzdan – internetle bağlantısı yoktur ve herhangi bir kripto işlemini gerçekleştirmek için birkaç ek adım gerektirir. Çoğu durumda, kullanıcılara varlıklar üzerinde neredeyse tam kontrol sağlarlar.

 

En güvenli 5 kripto para cüzdanı

 

 Phemex

Phemex, vadeli ve spot işlemlerde 40’tan fazla kripto para birimini destekleyen bir kripto para birimi alım satım ve yönetim platformudur. 2019’da piyasaya sürüldü, ve şu anda 2 milyondan fazla üyesi ve günlük 10 milyar USD’nin üzerinde işlem hacmi var. Premium hesap olmadan bile, Phemex’te işlem yaparken sektör ortalamasının altında piyasa komisyonu ödersiniz. Ayrıca 100$’a kadar pay alabileceğiniz bir hoş geldin bonusu vardır. Borsa, yeni başlayanlar ve profesyonel traderlar için düzenli olarak promosyonlar ve yarışmalar düzenliyor.

 

Phemex’i güvenli kılan nedir?

 

Phemex, soğuk cüzdan için her kullanıcıya yatırma adresi veren bir Hiyerarşik Deterministik Soğuk Cüzdan Sistemi oluşturdu ve kullanmakta. Tüm mevduatlar, şirketin yalnızca çevrimdışı imzalarla kullanılabilen çok imzalı soğuk cüzdanında toplanır.

 

Ek olarak, Phemex çekme taleplerini günde üç kez işler ve operatörler ve kurucular tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilir. Şüpheli hareketler hemen bulunur ve kullanıcıları ve varlıkları korumak için anında önlemler alınır. Kurucular Wall Street risk kontrol deneyimine sahiptir. Nitelikli çekme talepleri de çevrimdışı imzalar kullanılarak işlenir ve tüm fonların soğuk bir cüzdan sisteminde tutulması ve tüm işlemlerin çevrimdışı yapılması sağlanır.

 

Coinbase

 

Coinbase, dijital para birimi satın almak, satmak, aktarmak ve saklamak için güvenli bir çevrimiçi platformdur. 2012 yılında ABD’de kurulan platform başlangıçta yalnızca Bitcoin’i destelemekteydi. Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP’nin de arlarında olduğu gelecek vadeden kripto para birimlerinden oluşan geniş bir yelpaze sunar. 

 

Coinbase kripto cüzdanı, hırsızlık veya kaybı önlemek için çevrimdışı saklama ve belirgin güvenlik önlemleri sağlar. Bu önlemler, bitcoin’in dünya çapındaki güvenli kasalarda ve kasalarda coğrafi dağılımını ve internetten hassas veri bağlantısının kesilmesini içerir. Veriler artıklık ile daha da ayrılır, AES-256 kullanılarak şifrelenir ve FIPS-140 USB cihazlarına ve manuel olarak yedeklenir.

 

Güvenlik önlemleri ayrıca her tür hesap için erişilebilen 2FA’yı (iki faktörlü kimlik doğrulama) içerir. Coinbase platformunda cüzdanınıza giriş yapmak için cep telefonunuza gönderilen kodu girmeniz gerekiyor.

 

Trezor Cüzdanı

 

Trezor Cüzdan, rastgele sayı oluşturma (RNG) kullanarak özel ve genel anahtarlar oluşturan fiziksel bir cihazdır. Oluşturulan anahtarlar, internet bağlanmaksızın aynı cihazda saklanır.

 

Genellikle, bu tür donanım kripto para cüzdanı, hacklenme riskini ortadan kaldırmak için tercih edilir. Bu cüzdan türü tarafından sağlanan çevrimdışı saklama, internete doğrudan bir bağlantısı olmadığı için en yüksek güvenlik parametrelerine sahiptir. Ayrıca, her coin gönderdiğinizde veya aldığınızda ve hatta bakiyenizi kontrol ettiğinizde kişisel bir PIN girmenizi gerektirir. Trezor, cihaz tarafından hiçbir zaman kaydedilmediği veya saklanmadığı için BIP39 geçişlerini destekler. Bu durum, cüzdanı bağlı olduğu cihaza yönelik saldırılara karşı korur. Yüksek güvenlik düzeyine sahip, güvenilir ve kullanışlı bir şekilde bitcoin saklamaya ihtiyacınız varsa, donanım cüzdanları sizin için harika bir seçenek olabilir.

 

Blockchain

 

Blockchain, günümüzde en iyi bilinen ve zaman içinde test edilmiş cüzdanlardan biridir. Blockchain cüzdan 2011 yılında kuruldu ve platformunda bu güne kadar 1 trilyon USD’nin üzerinde kripto para işlemi gerçekleştirildi.

Blockchain, coinlerin çoğunluğunu soğuk cüzdanlarda tutar. Hassas verilerin fiziksel olarak korunmasında uzmanlaşmış güvenli merkezlerde bulunurlar ve çoklu imza doğrulama süreci sayesinde hiç kimse fonlara erişemez. Özel anahtarlar, kripto para birimlerinin bulunduğu Donanım Güvenlik Modüllerinden asla dağıtılmaz.

 

Cüzdan ve Borsa, iki faktörlü kimlik doğrulama sağlar, AES-256 şifrelemesi kullanır ve FIPS 140-2 sertifikalı donanımda emanet hesaplar için özel anahtarlar tutar.

 

 Binance

 

Binance öncelikle, alım satım için 150’den fazla kripto para birimini destekleyen bir kripto para birimi değişim platformudur. Platform tarafından geliştirilen resmi mobil cüzdan, Trust Wallet olarak adlandırılıyor.

 

Trust Wallet, özel anahtarlarınız ve sanal varlıklarınız üzerinde tam kontrole sahip, merkezi olmayan bir cüzdandır. Özel anahtarlarınız varsa, bir Trust Wallet kullanmadan fonlarınıza erişebilirsiniz.

 

Ayrıca, kripto para birimlerinize yalnızca siz erişebilirsiniz. Hiçbir kişisel bilgi asla ele geçirilmez veya tutulmaz ve böylece kimliğiniz korunmuş olur. Uygulama ayrıca cüzdan içinde kripto para alım satımı yapmanızı sağlar.

 

Sonuç olarak

 

Çok çeşitli kripto cüzdanlara ve özelliklerine rağmen, öncelik her zaman güvenliktir.

Dikkate alınması gereken diğer konularsa, farklı kimlik doğrulama düzeyleri ve şifreleme için modern teknolojilerdir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.