Nijerya Mahkemesi Binance Yetkilisinin Tahliye Talebini Reddetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Nijerya’nın Abuja kentinde bir mahkeme, Şubat ayında para aklama suçlamalarıyla tutuklanan bir Binance yöneticisinin tahliye talebini reddetti. Yöneticinin sağlık sorunları nedeniyle mahkemeye yaptığı tahliye başvurusu, mahkemenin yeterli gerekçe bulamaması sebebiyle kabul edilmedi.

Geçtiğimiz Cuma günü, Binance’in davasına bakan Nijerya mahkemesi, yöneticinin sağlık durumuna ilişkin dilekçeyi reddetti. Yürümekte zorluk çeken yöneticinin, tedavi için hastaneye transfer edilmesi talep edilmişti, ancak mahkeme, sağlık durumunun tahliye için yeterli gerekçe oluşturmadığını belirtti.

Aile sözcüsü, yöneticinin tutukluluk süresince sağlık sorunları yaşadığını ve bu durumun tahliye için yeterli gerekçeyi oluşturduğunu söyledi. Yöneticinin, destek olmadan yürüyemeyecek kadar kötü durumda olan bel fıtığı bulunduğu bildirildi.

Nijerya Federal Yüksek Mahkemesi Hakimi Emeka Nwite, tahliye talebini reddetti. Hakim, bir sanığın hastalığının, eğer bu durum başkaları için risk oluşturmuyorsa, tahliye için yeterli olmadığını ve “karantina imkanı bulunmadığını” vurguladı.

Yönetici, para aklama ve döviz manipülasyonu suçlamalarıyla yargılanıyor. Tigran Gambaryan, Binance’in mali suçlarla uyumdan sorumlu başkanıydı ve ABD’li yasa koyucular onun haksız yere tutuklandığını öne sürüyor. ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi’nde yapılan bir oylamada, Nijerya hükümetine Gambaryan’ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunulmuştu.

Tigran, Şubat ayından beri Nijerya’da tutuluyor. Kendisi ve diğer bir yönetici, Nadeem Anjarwalla, Nijerya’ya kripto borsalarına yönelik yasaklar üzerine görüşme yapmak için gitmişti. İkili, vergi kaçakçılığı ve para aklama suçlamalarıyla tutuklandı; vergi kaçakçılığı suçlamaları daha sonra düşürüldü.

Nijerya’daki düzenleyici otoriteler, ülkenin yerel para biriminin büyük ölçüde değer kaybetmesinin ardından kripto varlıklarla ilgili sert önlemler almaya başladı. Ocak ayında Nijerya nairası, son 29 yılın en yüksek değer kaybını yaşadı.

Türkiye’nin Durumu

Bu noktada, Türkiye’de de benzer durumlarla sıkça karşılaşıyoruz. Özellikle Polat çiftinin, hukuk sisteminden kolayca faydalanarak hapisten salıverilmesi, Türkiye’deki adalet sisteminin eleştirilerine yol açıyor. Ünlülerin ve güçlü kişilerin, hukuki süreçlerden avantaj sağlayarak hızlı bir şekilde serbest kalabilmesi, Nijerya’nın daha tutarlı bir adalet sistemi olduğu algısını güçlendiriyor.

Nijerya’daki mahkeme süreçleri, haksız yere tutuklu kalan bireyler için daha umut verici görünürken, Türkiye’deki yargı uygulamaları zaman zaman adaletin sağlanmadığı yönündeki eleştirilere maruz kalıyor. Bu durum, iki ülke arasındaki adalet anlayışının farklarını ortaya koymakta ve kamuoyunda tartışmalara yol açıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.