Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Güney Kore, ikinci kez yayımladığı kripto varlık raporuyla, üst düzey devlet yetkililerinin toplamda 14.42 milyar won (9.83 milyon dolar) değerinde dijital varlık bulundurduğunu ortaya koydu. Bu rapora göre, 2.047 devlet yetkilisinin 411’i (%20,1) kripto para sahibi.
En Büyük Kripto Sahibi Yetkili: Kim Hye-young
Seul Büyükşehir Meclisi üyesi Kim Hye-young, 1.7 milyar won (1.2 milyon dolar) değerindeki kripto varlıklarıyla en büyük kamu sektörü kripto yatırımcısı olarak öne çıkıyor. Kim, Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve XRP dahil olmak üzere 16 farklı dijital varlığa sahip. Portföyünde 0.00144591 Bitcoin, 0.01226935 Ethereum, 519.004 XRP ve 472 Dogecoin bulunuyor. Ayrıca, en büyük oğlunun adına kayıtlı 3.336 XRP de bulunmakta.
Kim Hye-young’ı, Seul Belediye Meclis Üyesi Choi Min-gyu takip ediyor. Onun portföyü 1.621 milyar won (1.104 milyon dolar) değerinde olup, milyonlarca XRP tokenı ve Artidium ile AD tokenlarını içeriyor. Üçüncü sırada ise 1.426 milyar won (0.972 milyon dolar) değerinde Luna Classic, Chaldeans, Horus Pay ve IOS Black tokenları yatırımı bulunan Busan-Ulsan Expressway Co. CEO’su Kim Ki-hwan yer alıyor.
Kripto Varlık Beyanında Artan Denetim
Güney Kore hükümeti, kripto para sahipliği konusunda şeffaflığı artırmak amacıyla düzenleyici önlemleri sıkılaştırdı. 2024 yılından itibaren, dördüncü seviye ve üzeri devlet yetkililerinin sahip oldukları dijital varlıkları, türleri ve miktarlarıyla birlikte açıklamaları zorunlu hale getirildi. Kripto varlıklar, kaydedildikleri dönemdeki ortalama günlük piyasa fiyatı üzerinden değerlendiriliyor.
Ayrıca, Güney Kore hükümeti, yerel kullanıcıları hedefleyen ancak ülkede resmi olarak kayıtlı olmayan 17 yabancı kripto borsasına erişimi kısıtladı. Mali Hizmetler Komisyonu’na (FSC) bağlı Mali İstihbarat Birimi (FIU), Google Play’den bu platformların kaldırılmasını talep etti. FIU, ülkenin Spesifik Finansal Bilgi Yasası kapsamında faaliyetlerini bildirmeyen operatörlere karşı yaptırımlar uygulayacağını duyurdu.
Bu adımlar, Güney Kore’nin kripto para piyasasında düzenlemeleri sıkılaştırma ve kamu görevlileri arasında daha fazla şeffaflık sağlama konusundaki kararlılığını gösteriyor. Artan düzenlemeler, hem yatırımcıları hem de yetkilileri etkileyerek piyasanın daha sağlam temellere oturmasına katkıda bulunabilir.