Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Dow Jones 2,506 puan, Nasdaq ise 1,050 düştü! S&P 500 günü 311 puan ile kapattı. Yatırımcılarda panik durumu hakim ve hemen ellerindeki varlıklarını çıkararak bunu yatırımlarını korumak için tek seçenek olduğunu düşünüyorlar.
Düşüş Dönemlerinde Kripto Portföyünüzü Nasıl Korurusunuz?
Büyük hareketli ortalamalar kapandı, aslında Dow Jones 200 günlük hareketli ortalamayı kırdı. Yatırımcılar böyle belirsiz durumlarda varlıklarını satarak nakit de kalmayı tercih ediyor..
Hepsi Endişe Yüzünden
Bazıları, borçlanma oranını arttırdığı için FED’in faiz arttırımını çok yanlış buluyorlar. FED’in faiz arttırımı tüm gelişen ülkeleri etkilediği gibi gelişmiş ülkelere de etkiliyor. Avrupa’da büyüme oranlarının sonlarına yaklaşıyoruz. Gelire dayalı büyüme de yavaşlayabilir.
Reel piyasalarda bunlar yaşanırken bu durumdan kripto para birimlerinin etkilenmemesi beklenemez. Bu yüzden düşüş dönemlerinde kripto portföyünüzü koruyabilmeniz için 3 etkili yoldan bahsedeceğiz.
Portföyünüzü Riskinizi Minimize Etmek için Çeşitlendirin
Kripto paraları çeşitlendirme hisse senetlerine göre daha karışık görülebilir. Ama endişelenmeyin çünkü bunun kolay bir yolu var. Şu an aktif olarak 1,600 den fazla kripto para var ama bize ilk 20-50-100 kripto lazım. Bu kriptoları inceliyoruz.
Öncelikle ilk 20 ile başlıyoruz. Piyasaların aksi istikametinde hareket eden genel görüntüden etkilenmeyen kriptoları belirliyoruz. Aradığımızı bulamazsak ilk 50’ye bakıyoruz. BTC ve favori kriptolarımızla beraber bu kriptoları da ekleyerek bir portföy oluşturuyoruz. Böylelikle portföyünüzü çeşitlendirmek sizi ani fiyat düşüşleri karşısında koruyacaktır.
Sropp-Loss Emri Mutlaka Girin
Stop- Loss olmaksızın kripto piyasasında yatırım yapmak ya da ticari işlem gerçekleştirmek, yoğun trafikte ehliyet kemeri takmadan yolculuk yapmaya benzer. Bu konuda kendinize bir plan yapın ve planda sadık kalın.
Koyun Olmayın!
Piyasadaki FOMO ve FUD’a kapılmadaki en büyük etken sürüyü takip etme güdüsüdür. Bu yüzden bu güdü, çoğu yatırımcının yanlış zamanda yanlış pozisyon açmasına sebep olur. Bazen piyasada bir varlığa ilginin çok olduğunu görürsünüz ve siz de sürüye dahil olur varlığı satın alırsınız. Bu duruma FOMO diyoruz. Bazen de satış baskısının yoğun olduğu zamanda korkuyla varlığınızı satmak istersiniz, bu duruma da FUD denilmekte.
Warren Buffet‘ın konuyla ilgili güzel bir tespiti var.
Herkes aç gözlüyken sen kork, herkes korktuğunda sen cesur ol!