BAE, Kripto Paralara KDV Muafiyeti Getirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

BAE Federal Vergi Otaritesi (FTA), Katma Değer Vergisi’ni (KDV) düzenleyen 2017 yılına ait Federal Kararname- Kanun No. 8’in İdari Yönetmeliği’nde değişiklikler yayınladı.

Bu değişiklikler, 2024 yılına ait Kabine Kararı No. (100) sonrasında 15 Kasım’da yürürlüğe girecek ve sanal varlıkların, kripto paralar da dahil olmak üzere, transferi ve dönüştürülmesi için KDV muafiyeti getirecek.

Kripto ile ilgilenen vatandaşlar ve işletmeler, artık sanal varlıkların transferi ve dönüştürülmesi konusunda KDV’den muaf olacaklar.

BAE KDV Üzerinde önemli Değişikler yapıyor

Madde 30, mal ihracatının KDV uygulamasını ele alıyor ve sıfır oranının uygulanması için gereken koşulları hafifletmeye odaklanıyor.

İhracatçılar, artık ihracatı kanıtlamak için gümrük beyannamesi, nakliye sertifikası veya ticari kanıt gibi çeşitli belgeler sunabilecekler.

Önceden süreç daha katıydı ve birden fazla kanıt katmanı talep ediliyordu. Şimdi, belgeleri basitleştirerek, hükümet ihracatçılar üzerindeki yükü azaltmayı hedefliyor.

Bu değişiklikler, ülke dışına ihraç edilen özel tüketim vergisi (ÖTV) ürünleri için muafiyetlerle ilgili düzenlemelerle de uyumlu hale getirildi.

Madde 31, ihraç edilen hizmetler için KDV uygulamasını revize ediyor. İhraç edilen hizmetlerin, Kararname’de belirtilen koşullar altında BAE içinde veya belirlenen bölgelerde gerçekleştirilmiş sayılmayacağına dair bir koşul ekliyor.

Bu değişiklik, hizmet ihracatlarında sıfır oranın uygulanabilirliğini daraltarak, BAE içinde sağlanan yerin belirleyici olduğu belirli hizmetlerin standart oranlı olmasını sağlıyor.

Gayrimenkul, elektronik hizmetler ve telekomünikasyon, kullanım veya faydalanma yerlerine bağlı olarak etkilenebilecek hizmet örnekleridir.

Mali Hizmetlerin Vergi Uygulaması, Kripto Dâhil

En dikkat çekici güncelleme, mali hizmetlerin vergi uygulamasını kapsayan Madde 42’de yer alıyor.

Değişiklik, yatırım fonlarının yönetimi, sanal varlıkların mülkiyetinin devri ve sanal varlıkların dönüştürülmesi gibi ek hizmetleri KDV’den muaf tutuyor.

Son iki (mülkiyet devri ve sanal varlıkların dönüştürülmesi) artık KDV’den açıkça muaf tutuluyor ve 1 Ocak 2018’den itibaren geriye dönük olarak geçerli olacak.

Yatırımları yöneten fon yöneticileri, sundukları hizmetlerin KDV muafiyetine girip girmediğini analiz etmelidir.

BAE’de lisanslı yatırım fonlarına hizmet veren fon yöneticileri için, fon operasyonlarının yönetimi, yatırımlar ve performans izleme gibi hizmetler KDV’den muaf olacaktır.

Bu muafiyet, fonların KDV geri kazanım pozisyonunu da etkileyerek, yatırımların yönetim maliyetlerini azaltabilir.

Kripto ile iş yapan işletmeler, bu muafiyetin KDV yükümlülüklerini nasıl etkilediğini belirlemelidir. Daha önce sanal varlık işlemlerinde KDV ödeyenler, tarihsel vergi beyannamelerini düzeltmek için gönüllü bildirimde bulunmaları gerekebilir.

FTA, bu değişikliklerle birlikte şirketlerin KDV pozisyonlarını yeniden değerlendirmelerini ve uyum sağlamalarını bekliyor.

Madde 46, birden fazla bileşeni içeren bileşik arzlarla ilgili yeni bir paragraf ekliyor.

Bu durumda, ana bir bileşen yoksa, KDV uygulamasının arzın doğasına göre belirlenmesi gerektiğini açıklıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.