FTX ve Bybit arasında 228 milyon dolarlık anlaşma: Borçlulara ödeme yaklaşıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

FTX ve Bybit, 228 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı. Bu yeni gelişme, FTX alacakları için önemli bir adım. Olayın ayrıntılarına bakalım.


FTX ve Bybit arasında 228 milyon dolarlık anlaşma: Borçlulara ödeme yaklaşıyor

FTX iflas masası, kripto borsası Bybit ve yatırım bölümü Mirana ile açtığı davada 228 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, FTX’in alacaklılarına geri ödeme yapabilmek için varlıklarını geri kazanma çabalarının bir parçası olarak gerçekleşti.

24 Ekim tarihli bir dosyaya göre, FTX iflas masası, Bybit ile açılan davayı anlaşarak kapatmayı kabul etti. Bu anlaşma çerçevesinde, FTX 175 milyon dolar değerinde dijital varlık ve 53 milyon dolr değerinde BIT token elde edecek.

FTX, başlangıçta Bybit ve bağlı şirketi Mirana’dan yaklaşık 1 milyar dolar geri almayı amaçlıyordu ve 2023 Kasım ayında Delaware mahkemesinde dava açmıştı. FTX, Mirana’nın “VIP” statüsünü kullanarak iflas öncesinde 327 milyon dolar kadar bir miktarı çektiğini iddia etti. İddialara göre, Mirana FTX personeline baskı yaparak işlemleri hızlandırmalarını sağlamış ve diğer kullanıcılara sunulmayan öncelikli çekim hakkı elde etmişti.

bybit

İlgili – FTX borsası ve FTT coin yorum: FTX neden battı?

Çekim öncülüğü ve davanın seyri

FTX’in hukuk ekibi, Mirana ve diğerlerinin öncelikli çekim erişimi elde ettiğini ve bunun FTX yöneticileri ile olan yakın bağlarından kaynaklandığını öne sürdü. İç bir veri tabanında takip edilen bu işlemler, Mirana’nın 8 Kasım 2022’de diğer kullanıcılar için çekim işlemleri durdurulmasına rağmen büyük meblağlar çekmeye devam ettiğini gösterdi.

20 Kasım 2024 tarihinde anlaşmanın resmileştirilmesi için yapılacak duruşmada onay çıkarsa, FTX Bybit platformunda bulunan 175 milyon dolar değerindeki dijital varlıkları geri alabilecek ve Mirana’ya yaklaşık 52.7 milyon dolar değerinde BIT token satışı yapabilecek.

FTX davalarında son durum

Bu anlaşma, 7 Ekim 2024’te FTX’in iflas planının onaylanmasının ardından geldi. Plan kapsamında, borsanın borçluları kullanıcılara yaklaşık %118 oranında tazminat ödeyecek.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.