ABD seçimleri yaklaşırken Morgan Stanley’den uyarı: Piyasalarda dalgalanma beklentisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Küresel piyasalar ve buna bağlı olarak da kripto para piyasalarını kısa vadede bir dalgalanma bekliyor. Bu konuda uyarı Morgan Stanley analistlerinden geldi. Yatırımcılar için yapılan bu uyarının ayrıntılarına bakalım.


Morgan Stanley analistlerinden uyarı: ABD seçimleri piyasalarda kısa vadede dalgalanma oluşturacak

Morgan Stanley analistleri, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin finansal piyasalarda yüksek düzeyde dalgalanmaya yol açabileceği konusunda yatırımcıları uyardı. Seçim sonuçlarının gecikme olasılığının, belirsizliği artırarak piyasalarda ani değişimlere sebep olabileceğini belirttiler.

Morgan Stanley Varlık Yönetimi Politika Başkanı Monica Guerra ve ABD Politika Stratejisti Daniel Kohen, ekonomik belirsizlik ve seçmen davranışlarındaki öngörülemezliğin seçim sonrasında volatiliteyi artırabileceğini ifade ettiler. Özellikle posta yoluyla kullanılan oyların sayılma sürecinin bazı eyaletlerde gecikmesi bekleniyor.

Geçmiş seçimler volatiliteyi artırmıştı

2020 seçimleri sırasında VIX olarak bilinen Volatilite Endeksi’nin seçim sonrasında %40 arttığını hatırlatan analistler, benzer bir durumun bu seçimde de yaşanabileceğini belirtti. Guerra ve Kohen, özellikle Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar arasında başa baş ilerleyen yarışın, belirsizlik dönemini uzatabileceğine ve piyasalarda kısa vadeli dalgalanmalara yol açabileceğine dikkat çektiler.

İlgili – Kripto yatırımcısından 2 günde servet: 1.700 doları 873.000 dolara çevirdi!

bitcoin

Analistler, seçim sonuçlarından bağımsız olarak, yatırımcıların daha geniş ekonomik döngüye odaklanmalarının piyasa performansı açısından daha sağlıklı bir strateji olduğunu vurguladı.

2024 ABD başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024’te yapılacak ve Demokrat Parti adayı Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump yarışacak. Seçimlerin sonuçları, özellikle kripto para piyasaları ve genel ekonomik atmosfer üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Seçim sonrası belirsizliklerin ve piyasa dalgalanmalarının, sonuçların netleşmesiyle birlikte azalması bekleniyor.

2024 ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump, kripto para piyasalarına daha olumlu yaklaşan aday olarak öne çıkıyor. Trump, ABD’yi bir Bitcoin ve kripto merkezi haline getirmeyi vaat ederken, Demokrat aday Kamala Harris, kripto ve blok zinciri teknolojileri konusunda daha çekimser bir tutum sergiliyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.