Başkan Biden ve SEC’ten ABD kripto para yasası karşıtı açıklama: Neler oluyor?

Joe biden kripto
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

ABD Başkanı Joe Biden ve SEC Başkanı, bugün parlamentoda oylanacak kripto para yasasına karşı açıklamalar yaptı. Bu kritik gelişmenin ayrıntılarına bakalım.

Başkan Biden ve SEC’ten ABD kripto para yasası karşıtı açıklama: Neler oluyor?

ABD Temsilciler Meclisi’nin bir kripto para yasası üzerinde oylama yapmasına saatler kala, Başkan Biden, yasaya karşı olduğunu belirtti. Ancak veto tehdidinde bulunmadı. Beyaz Saray, bugün yaptığı açıklamada, yetersiz yatırımcı korumaları nedeniyle ’21. Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası’na (FIT21) karşı çıktı.

FIT21 yasası, kripto parayı bir emtia olarak sınıflandıracak. Böylece bir menkul kıymet olmaktan çıkaracak ve bu sayede menkul kıymet düzenlemelerinden muaf olacak. Beyaz Saray’ın açıklamasında, “İdare, mevcut yetkilere dayanarak, dijital varlıkların gelişimini ve ödeme inovasyonunu teşvik edecek ve küresel finansal sistemde Amerika Birleşik Devletleri’nin liderliğini güçlendirecek kapsamlı ve dengeli bir dijital varlık düzenleyici çerçeve sağlamak için Kongre ile çalışmayı dört gözle bekliyor.” denildi.

İlgili – Bitcoin dev yükseliş formasyonu oluşturdu: Ünlü analist hedefi açıkladı

sec başkanı

Açıklama, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’in yasaya karşı çıktığını kamuoyuna açıklamasından birkaç saat sonra geldi.

Gensler, “FIT21, yatırım sözleşmelerinin denetimi konusunda on yıllık bir emsalin altını oyar ve yeni düzenleyici boşluklar oluşturur, yatırımcıları ve sermaye piyasalarını ölçülemez bir riskle karşı karşıya bırakır.” dedi.

Ancak buna rağmen SEC Başkanı, kripto paraların menkul kıymet olduğu konusundaki duruşunu tekrarladı. Ayrıca yasanın, blockchainde kaydedilen yatırım sözleşmelerini menkul kıymetlerin yasal tanımından ve dolayısıyla federal menkul kıymetler yasalarının korumasından hariç tutacağı konusunda endişelerini dile getirdi.

İlgili – Piyasa yükselirken balinaların akın ettiği 2 Ethereum tabanlı altcoin

Yasa, şirketlere çıkardıkları dijital emtiaları kendilerinin belgelemesine ve SEC’in bu varlıkların yasanın dijital emtia tanımına uyup uymadığını 60 gün içinde belirlemesine izin verecek.

Gensler ise “Şu anda 16.000’den fazla kripto varlık bulunuyor. Personel kaynakları üzerindeki sınırlamalar ve yasa tarafından sağlanan yeni kaynakların olmaması göz önüne alındığında, SEC’in bu varlıkların daha fazlasını inceleyip itiraz etmesi olanaksız” dedi.

FIT21, bir kripto paranın bir emtia mı yoksa bir menkul kıymer mi olarak sınıflandırılması gerektiğini belirlemek ve denetimi buna göre Emtia Gelecek İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında paylaştırmak üzere geçen yaz tanıtıldı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.