okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-3.08%
Bitcoin
61.898,22 USDT
eth
ETH
-4.82%
Ethereum
3.061,77 USDT
bch
BCH
-3.44%
Bitcoin Cash
449,11 USDT
xrp
XRP
-2.45%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-2.98%
Litecoin
81,02 USDT
bnb
BNB
-0.93%
Binance Coin
587,32 USDT
sol
SOL
-5.19%
Solana
130,62 USDT
avax
AVAX
-4.21%
Avalanche
33,79 USDT
ada
ADA
-3.21%
Cardano
0,44 USDT
dot
DOT
-2.7%
Poladot
6,41 USDT
doge
DOGE
-2.73%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-1.67%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ethereum’un yerini bu altcoin alabilir mi?

altcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Kripto piyasasında Ethereum katili olarak adlandırılan altcoinler arasına yeni bir altcoin eklenebilir mi? Cosmos (ATOM) yeni Ethereum katili olabilir. Detaylar haberimizde.

Ethereum’un yerini bu altcoin alabilir mi?

“Ethereum katili” olarak lanse edilen kripto para birimlerinden biri de yavaşlık ve çevreye zararlı blok zincirleri sorunlarını çözmek için geliştirilen Cosmos (ATOM).

COSMOS, blockchain teknolojisini geliştiriciler için daha az karmaşık ve kolay bir hale getirmeyi hedefliyor. Bu nedenle, merkezi olmayan uygulamaları açığa çıkaran modüler bir yapıya sahip.

Cosmos Hub gibi çok varlıklı herkese açık hisse kanıtı (PoS) blok zincirlerinin yanı sıra izinli yetki kanıtı (PoA) blok zincirleri oluşturmak açık kaynaklı bir çerçeve olan Cosmos SDK ile mümkün olmaktadır.

İlgili: Cosmos (ATOM) fiyat tahmini

Tabii ki, Cosmos’un ana artılarından birinden bahsetmeden geçemeyiz: birlikte çalışabilirlik işlevi. Cosmos, Polkadot (DOT) gibi farklı kripto para birimlerinin ağları arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için çapraz blok zinciri üzerinde çalışan varlıklar listesinde yer alıyor.

altcoin Ethereum’un yerini bu altcoin alabilir mi?

Cosmos, birlikte çalışabilirliğe odaklanıyor. Bu nedenle altcoin, farklı kripto para birimlerinin ağlarının kesişme noktasında da çalışan bir platform olan Polkadot’a doğrudan bir rakip. Cosmos’ta da tıpkı rakibinde olduğu gibi çeşitli protokolleri özelleştirilmiş bir şekilde oluşturmak mümkün.

İki kripto para birimi arasındaki farklardan biri, Cosmos’un, Polkadot’ta olduğu gibi, blok zincirleri arasındaki güvenlikten çok, blok zinciri iletişimini ve benimsenmesini sağlamayı hedeflemesidir.

Bu, Cosmos üzerinde oluşturulan projelerin birbirleriyle iletişim kurabileceği anlamına geliyor. Ancak, her projenin kendi güvenlik katmanı var. DOT ağında ise özel blok zincirleri Polkadot’un merkezi güvenliğine bağlıdır.

Böylece, her iki ağın da blok zincirleri arasında birlikte çalışabilirliğe izin verme niyetinde olmasına rağmen, farklı yaklaşımlara sahip olduklarını görmek mümkündür. Polkadot’ta ağlar arasındaki etkileşim parachain’ler aracılığıyla, Cosmos’ta ise etkileşim bir hub yaklaşımıyla gerçekleştiriliyor.

Cosmos, Ethereum katili olabilir mi?

Polkadot gibi Cosmos’un da ağı mükemmel bir değer önermesine sahip olsa bile daha güçlü bir topluluğa ihtiyacı var. Bir başka büyük sorun da, kripto para biriminin yanlış davranan doğrulayıcıları tamamen yok ederek cezalandıran bir staking sürecine sahip olmasıdır. Bu, ağ üzerinde iyi davranışı teşvik eden bir mekanizma olsa da tokenlerini devreden yatırımcı için çok zararlı olabilir; başka bir yetki veren yanlış davrandığında, yanlış davranışla hiçbir ilgisi olmayan yatırımcı da cezalandırılıyor.  Cosmos’un diğer Ethereum (ETH) rakipleriyle rekabeti göz ardı edilmemelidir. Bu, pazar büyümesi açısından altcoin için bir avantaj olabilir.

Bununla birlikte, en beğenilen “Ethereum katillerinden” biri haline gelmek, kripto para birimi için çok gecikti.

Cosmos (ATOM), yazının kaleme alındığı anlarda Coinmarketcap verilerine göre 9,71 dolardan işlem görüyor. ATOM, 2,779 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu değer ATOM’u en değerli kripto varlıklar arasında 22’inci sıraya koyuyor.

 

Kaynak

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.