okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-3.08%
Bitcoin
61.898,22 USDT
eth
ETH
-4.82%
Ethereum
3.061,77 USDT
bch
BCH
-3.44%
Bitcoin Cash
449,11 USDT
xrp
XRP
-2.45%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-2.98%
Litecoin
81,02 USDT
bnb
BNB
-0.93%
Binance Coin
587,32 USDT
sol
SOL
-5.19%
Solana
130,62 USDT
avax
AVAX
-4.21%
Avalanche
33,79 USDT
ada
ADA
-3.21%
Cardano
0,44 USDT
dot
DOT
-2.7%
Poladot
6,41 USDT
doge
DOGE
-2.73%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-1.67%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bu ülke Bitcoin tahvili için yasa hazırlığında

kripto para
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

El Salvador’da Bukele hükümetinin, “Bitcoin tahvillerini” piyasaya sürmek için bir yasa tasarısı hazırlığında olduğu bildirildi. Yeni bir yasa tasarısı aracılığı ile hükümetin 1 milyar dolar toplamayı planladığı ve bunları bir “Bitcoin şehri” inşasında kullanmayı planladığı gelen haberler arasında.

Bitcoin Şehri için 1 milyar dolar toplanacak

Kripto piyasası krizinin derinleştiği şu günlerde, El Salvador nihayet iddialı “Bitcoin tahvilleri” projesinin gerçekleştirilmesi için kararlı bir adım atmış görünüyor. Ekonomi Bakanı Maria Luisa Hayem Brevé, hükümetin 1 milyar dolar toplama ve bunları bir “Bitcoin şehri” inşasına yatırma planını doğrulayan bir yasa tasarısı sundu.

17 Kasım tarihli 33 sayfalık bir dijital menkul kıymetler yasası, El Salvador’un kamu ihraçlarında dijital varlıkları kullanmasına imkan tanıyan yenilikler getirecek. Hazırlanan yasal çerçeve ayrıca,  bu konudaki gereklilikleri ve ihraççıların ve varlık sağlayıcıların yükümlülüklerini dikkate almayı hedefliyor.

bitcoin

“Bitcoin tahvilleri”, Nayib Bukele hükümeti tarafından ilk olarak 2021’de tanıtıldı. İlk plan, bu tahvillerin yaklaşık 1 milyar dolarını ihraç etmeyi ve toplanan fonları bir “Bitcoin şehri” inşasına tahsis etmeyi önerdi. Plana göre, yanardağın hidrotermal enerjisi şehri mükemmel bir kripto madenciliği tesisi haline getirecekti. Toplanan fonların yarısı yine de doğrudan Bitcoin’e yatırılacaktı.

Son 12 ay boyunca, proje defalarca ertelendi – bir noktada, lansman aşaması Mart ayının başına planlandı, ardından Eylül ayına ertelendi, ancak “güvenlik nedenleriyle” bir kez daha ertelendi. Bazı kaynaklara göre, tasarı Noel’den önce milletvekilleri tarafından onaylanabilir. Tahvil projesinde El Salvador hükümeti ile iş birliği yapan kripto para borsası Bitfinex’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, o dönem için iyimser görünüyor:

El Salvador, 7 Eylül 2021’de BTC’yi yasal değişim aracı haline getirdikten sonra yaklaşık 103,9 milyon dolara 2.301’den fazla BTC biriktirdi. Boğa piyasası sırasında, yatırımdan elde edilen kâr, okul ve hastane inşa etmek için bile kullanıldı. Ancak ülke ekonomisi krizle mücadele etmeye devam ederken, vatandaşların %77,1’i Salvador hükümetinin “kamu parasını Bitcoin’e harcamayı” durdurmasını talep ediyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.