Loading...
btc
BTC
-5.27%
Bitcoin
60.502,62 USDT
eth
ETH
-7.17%
Ethereum
2.986,20 USDT
bch
BCH
-7.59%
Bitcoin Cash
429,78 USDT
xrp
XRP
-3.83%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-6.06%
Litecoin
78,45 USDT
bnb
BNB
-5.2%
Binance Coin
561,98 USDT
sol
SOL
-8.74%
Solana
125,73 USDT
avax
AVAX
-7.67%
Avalanche
32,58 USDT
ada
ADA
-4.44%
Cardano
0,44 USDT
dot
DOT
-6.87%
Poladot
6,13 USDT
doge
DOGE
-6.52%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-7.41%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin ETF BTC’yi yeni ATH zirvesine taşıyor

bitcoin etf
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin ETF haberleri BTC’yi önemli bir yükseliş trendine sokmuş durumda. Ancak ETF’lerin etkisi bununla da sınırlı değil. Bitcoin ETF’lerle BTC fiyatı 100 bin doları bulabilir. Peki nasıl?

Bitcoin ETF BTC’yi yeni ATH zirvesine taşıyor

Bitcoin geçtiğimiz son 1 haftada, Polkadot (DOT) coin dışında, Top 10 coinlerinin tamamından iyi performans gösterdi. BTC’nin iki haftalık artışı ise %50’ye yakın.

Bitcoin Dom oranı da son 3 ayın en yüksek seviyelerinde. Hem Bitcoin DOM hem de BTC fiyatındaki artış büyük oranda SEC’in Bitcoin ETF yaklaşımı ile geldi. Bitcoin şimdilerde 61 bin doların üzerinde işlem görüyor.

İlgili: Bitcoin cüzdan nedir? 2021’nin en iyi Bitcoin cüzdanları

Bitcoin ETF kripto para piyasası için bir milat

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son dört yıllık süreçte sayısız başvuruyu reddettikten sonra nihayet ProShares’in başvurusu kabul etti ve diğer başvurular için de yeşil ışık yaktı.

Bitcoin ETF’leri BTC’nin spot fiyatı yerine Bitcoin vadeli işlem kontratlarına bağlı olarak değerlendirilecek. Buna rağmen piyasaya haberi son derece olumlu karşıladı.

 

Bitcoin Vadeli ETF ile Bitcoin Spot EFT farkı nedir?

Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ve şu an konuşulmakta olan Bitcoin ETF, Bitcoin’in spot piyasa fiyatına endeksli ETF’den biraz farklı.

Şimdi kabul edilen Bitcoin ETF’de yatırımcılar, arbitraj amaçlı olarak BTC’yi fondan çekemezler. Ayrıca, Bitcoin vadeli işlemleri contango ya da çok yüksek fiyatlı olduklarından son derece kabarık maliyetlere çıkabilirler.

 

bitcoin etf
Bitcoin ETF arama trendleri ve BTC fiyat grafiği

Bitcoin ETF etkileşimi BTC fiyatı beraber hareket ediyor

Ekim ayında görülen ilginç bir veri var. Bitcoin ETF Google aramaları ile BTC fiyatının doğru orantılı olarak artması.

IntoTheBlock verilerine göre, BTC fiyatı ile Google Bitcoin ETF aramaları arasındaki korelasyon 0.91 gibi son derece yüksek bir oran.

Bu rakamları, kripto para borsalarında görülen BTC satın-al rakamları da destekliyor. İlk olarak Bloomberg’te görülen SEC’in ETF’leri onaylayabileceği haberi sonrası büyük bir hype yaşandı.

15 Ekim’de haberin duyulması sonrası, borsa BTC işlem hacimleri 20 kattan fazla artış gösterdi. Kullanıcılar 3 saat içerisinde 750’den fazla BTC satın aldılar.

Bitcoin etf btc
Bitcoin Realized Hodl Ratio göstergesi. Kaynak: Glassnode

İlgili : Bitcoin teknik analizi, grafik ve yorumlar

Bitcoin yükselişe hazır

Bitcoin günlük grafiği hala yükseliş sinyalleri veriyor. BTC bu süreçte 62.900 dolara kadar tırmandı. Şu anda 61 bin doların biraz üzerinde işlem gören BTC yeni bir ATH zirvesine hazır gibi duruyor.

Bitcoin’in Realized HODL Ratio göstergesi, BTC’nin mevcut fiyatının bir zirve olmadığının en büyük delillerinden biri.

Realized HODL Ratio göstergesi, 1 haftalık ve bir-iki yıllık RCap HODL bantları arası oranı baz alan bir metrikktir. Ayrıca, gösterge toplam piyasa yaşına göre ağırlandırarak artan arzı açıklar.

Yazı sırasında görülen yüksek oran, aşırı ısınan bir pazarın işareti olsa da, gösterge hala son altı aylık ATH’nin altında kaldı. Bu, BTC’nin hala büyümek için yeri olduğu anlamına geliyor.

Bu süreçte blockchain işlemlerinin yoğunlaşması hem Bitcoin hem de Ethereum üzerinde işlem ücretlerinin de yükselmesine neden oldu.

Neticede Bitcoin için yeni bir ATH zirvesi altık sadece zaman meselesi.

Canlı BTC fiyatı: [mcrypto coin=”BTC” currency=”USD”]

İlgili: Bitcoin, haber yorum, teknik analiz ve fiyat tahminleri için bkz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.