okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-2.74%
Bitcoin
62.116,35 USDT
eth
ETH
-4.64%
Ethereum
3.067,57 USDT
bch
BCH
-3.15%
Bitcoin Cash
450,42 USDT
xrp
XRP
-2.09%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-2.89%
Litecoin
81,10 USDT
bnb
BNB
-0.65%
Binance Coin
588,99 USDT
sol
SOL
-4.62%
Solana
131,41 USDT
avax
AVAX
-3.88%
Avalanche
33,91 USDT
ada
ADA
-2.97%
Cardano
0,44 USDT
dot
DOT
-2.29%
Poladot
6,44 USDT
doge
DOGE
-2.5%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-1.56%
Shiba Inu
0,00 USDT

Kripto para alanı Bitcoin’i aştı; sektörün geleceği nasıl?

Analistten Bitcoin ve Aptos (APT) için yeni fiyat hedefleri!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin hiç şüphesiz ilk ve en bilinen dijital varlık. Ancak bugün, kripto para ve dijital varlıklar yeni bir global finansal sınıf olarak karşımıza çıkıyor.

Kripto para dünyası Bitcoin ile başladı ancak şimdi bambaşka boyutlarda

Bitcoin en tanınmış dijital varlık olsa da, finansal hizmetleri küresel olarak geliştirmek için burada bulunan birçok varlık sınıfından yalnızca biri.

Finans sektörü için, Bitcoin (BTC), Ether (ETH), değiştirilemez tokenler (NFT’ler) ve diğer dijital varlıkları destekleyen blockchain teknolojisi, bizi yol ayrımına getirdi.

kripto para

 

Dijital varlık sektörü olgunlaşıyor

Blockchain, halihazırda ekonomik, yasal ve politik sistemlerimizi tanımlayan sözleşmeler, işlemler ve kayıtlarla karşılaştırıldığında finansal işlemler için daha hızlı, daha verimli ve daha güvenli bir yapı sunuyor. Harvard Business Review bunu kısa ve öz bir şekilde şu benzetmeyle ortaya koyuyor:

[Eski mali yapılar], bir Formula 1 yarış arabasının trafik içerisinde takılı kalması gibidir. Dijital bir dünyada, idari kontrolü düzenleme ve sürdürme şeklimiz değişmeli.

Teknoloji geliştikçe finansal işlemleri nasıl oluşturduğumu da değişti. Modern kredi kartı 1950’lerin sonlarından beri var, internet üzerinden ilk düzgün satış 1994’te tamamlandı, PayPal 1998’de kuruldu ve halka açıldı ve 2002’de eBay’e satıldı, Satoshi Nakamoto 2008’de blockchain devrimini başlattı. Bugün, dünyanın en büyük 100 bankasından 55’i blockchain teknolonisini bir şekilde kullanıyor.

 

kripto para

 

Kripto para dili de evrimleşiyor

Piyasa olgunlaştıkça, kripto para birimi endüstrisi de bir dil evriminden geçiyor Geniş halk kitlelerin kriptoyu benimsemesi, medyanın ve halkın dijital varlıkları algılama ve konuşma şeklini de değiştiriyor.

Ama yine de siz, “HODL”, “FUD” ya da “Moon” tabirlerinin değişmesini beklemeyin.

Kripto, olgunlaştıkça benzersiz karakterini koruyacak – HODL, FUD ve “aya” konuşmalarının kaybolmasını beklemeyin. Daha geniş kitlelerin bu dilde kendilerini rahat hissetmesi ise önemli bir nokta.

 

Sektör tek bir coinden büyüktür

Geçtiğimiz 10 yıl içinde insanların bir fayda sağlayan ve birden fazla soruna çare olan varlıklara daha fazla ilgi duyduklarını anladık.

Bu açıdan kripto alanında farklı kripto paralar farklı sorunlara çözüm olarak ortaya çıkmışlardır.

Öte yandan insanlar arasında Blockchain, sorunları çözmek için değil de sanki dünyayı ele geçirmek veya fiat paraların ya da bankaların yerini almakla ilgili olduğu gibi bir algı vardır.

 

Sektörün geleceği nasıl?

ABD Kongresi, Senato’nun bu yılın başlarında, kripto endüstrisine yönelik yeni bir altyapı yasa tasarını kabul etmesiyle birlikte, yeni düzenlemelerin kapısını açtı.

Yatırımcılar, dijital varlık borsaları, akıllı teknoloji uzmanları, hükümet yetkilileri, düzenleyiciler ve aradaki herkes, tüketicilerini koruyan ve şeffaflık, öngörülebilirlik ve dürüst iletişime değer veren daha olgun bir pazardan faydalanacak.

Benzer şekilde, çoğunluk, hangi dijital varlıkların gerçek değere sahip olduğu ve hangilerinin zenginleri daha fazla zengin etmek için manipülatif araçlar olduğu konusunda bilinçlenecek

Kripto para alanı için değişim birinci oyun kuralı gibi; her zaman bizimle. Ancak dijital varlık sektörü son bir kaç yıldır olgunlaştı ve olgunlaşmaya da devam ediyor. Sektör geniş kitleleri bir araya getirmeyi başarıyor. Yeni nesiller dijital varlık, kripto para ve blockchain teknolojisi ile tanıştıkça daha önce hayal bile edilemeyen alanlarda bu yeni teknoloji ve varlıklar kullanılmaya başlanacak.

 

İlgili: Kripto para nedir? Nereden nasıl alınır?

Canlı BTC fiyatı: [mcrypto coin=”BTC” currency=”USD”]

İlgili: Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin almanın 8 kolay yolu

 

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.