okx_koinmedya
okx_koinmedya
okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-0.76%
Bitcoin
63.377,42 USDT
eth
ETH
-1.41%
Ethereum
3.171,48 USDT
bch
BCH
-0.83%
Bitcoin Cash
461,25 USDT
xrp
XRP
-0.41%
Ripple
0,51 USDT
ltc
LTC
-0.36%
Litecoin
83,21 USDT
bnb
BNB
1.42%
Binance Coin
601,24 USDT
sol
SOL
-1.37%
Solana
135,88 USDT
avax
AVAX
-1.18%
Avalanche
34,86 USDT
ada
ADA
-0.69%
Cardano
0,45 USDT
dot
DOT
-0.02%
Poladot
6,59 USDT
doge
DOGE
-0.56%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-0.69%
Shiba Inu
0,00 USDT

Soros Fonun kurucusundan ürküten Bitcoin açıklaması!

bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

George Soros’un eski ortaklarından ve Soros Fonun kurucularından Jim Rogers, Bitcoin hakkında kaygı uyandıran açıklamalarına devam ediyor.


Soros Fonun kurucusundan ürküten Bitcoin açıklaması!

Merkez Bankasının Bitcoin ve kripto paralar üzerinde ödemeleri yasaklayan yönetmeliği ülkemizdeki Bitcoin yatırımcıları arasında ciddi kaygıya neden oldu. Yönetmelik ilk önce “Türkiye’de Bitcoin yasaklanıyor” şeklinde algılandı. Ancak yönetmelik maddeleri dikkatli okununca yasaklananın Bitcoin ve kripto paralar değil, ödemeler sistemi olduğu anlaşıldı. Yani Türkiye’de 30 Nisan’dan itibaren Bitcoin ve kripto paralar üzerinden ödeme yapan aracı kuruluşlar yasaklanmış olacak.

Dünya genelinde ise Bitcoin ve kripto paralar hakkında hummalı regülasyon çalışmaları yürütülüyor. Özelikle Biden yönetiminin Bitcoin ve kripto paralar üzerinden yüksek vergi alacağı konuşuluyor.

Lütfen Bkz: ABD’nin Bitcoin regülasyonlar konusundaki tutumu netleşiyor! Peki içeriğinde ne var?

Bitcoin ve kripto para yatırımcılarını ise kaygılandıran asıl mesele Bitcoin ve kripto paraların sürpriz bir regülasyonun ardından yasaklanması.

Bazı yorumcular, Biden yönetiminin vergi üzerinde çalışıyor olmasını en azından yasaklama gelmeyecek şeklinde okuyor. Ancak Soros Fonun kurucularından ve George Soros’un eski iş ortaklarından olan Jim Rogers, tehlikenin hala devam ettiğini düşünüyor.

Rogers geçtiğimiz günlerde Kicko News’e yaptığı açıklamalar hala dikkatleri çekiyor. Rogers, demecine şu ifadelerle başlıyor: “Hiçbir zaman ne Bitcoin satın aldım ne de sattım”.

Rogers:

“Eğer kripto paralara başarılı olursa birçok devlet kripto paraları yasaklayacaktır. Çünkü devletler monopol gücünü kaybetmek istemezler.”

Rogers:

“ABD dahil tüm devletler bilgisayar parası üzerinde çalışıyor. Çin zaten çalışmasını bitirdi. Ben devletlerin “tamam kripto paraları kullanabilirsiniz” demelerini hayal edemiyorum. Tarihsel olarak devletler bu yönde çalışmıyor.”

Rogers:

“Şu an Çin’de nakit para ile taksiye binemiyorsun ve hatta dondurma bile satın alamıyorsun. Hepsi telefonunuzda olan parayı kabul ediyor. Ben bu paranın başkalarına ait bir para birimi olabileceğini düşünemiyorum. Tarih gösteriyor ki bu para olsa olsa devletin parası olabilir.”

Rogers, Bitcoin için asıl tehdidin devletler olduğunu yineliyor.

Rogers’ın yukarıdaki açıklamalarına tam ters açıklama sayılabilecek ifadeler ise geçtiğimiz günlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) komiserlerinden Hester Peirce’den gelmişti. Peirce ise ABD’nin Bitcoin’i yasaklamayacağını ileri sürmüştü.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.