okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-5.97%
Bitcoin
60.052,94 USDT
eth
ETH
-8.39%
Ethereum
2.946,90 USDT
bch
BCH
-8.38%
Bitcoin Cash
426,09 USDT
xrp
XRP
-3.87%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-6.52%
Litecoin
78,07 USDT
bnb
BNB
-3.88%
Binance Coin
569,83 USDT
sol
SOL
-11.13%
Solana
122,43 USDT
avax
AVAX
-8.66%
Avalanche
32,23 USDT
ada
ADA
-5.34%
Cardano
0,43 USDT
dot
DOT
-7.2%
Poladot
6,11 USDT
doge
DOGE
-8.73%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-8.82%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin; Apple, Google ve Microsoft’un yapamadığı neyi başardı?

Bitcoin apple
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin son 3 gündür üst üste tüm zamanların rekorunu tazeliyor. Bitcoin’in toplam piyasa değeri 1.2 trilyon doları geçti. Bitcoin; Apple, Microsoft ve Google’un başaramadığı bir şeyi başardı ve tarihe geçti!


Bitcoin; Apple ve Microsoft’un yapamadığı neyi başardı?

Sanal bir varlık olan Bitcoin’in öz değeri düne kadar eleştirmenler tarafından “sıfır” olduğu iddia ediliyordu. Ancak Bitcoin bugün (14 Nisan 2021) 64 bin doları geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Bitcoin toplam piyasa değeri ise 1.2 trilyon doları geçti.

Bitcoin artık dünyaca ünlü markalar liginde. Bitcoin değerli markalar liginde Apple, Google ve Microsoft gibi isimlerle anılıyor. Ancak Bitcoin bu değerli markaların da gösteremediği bir başarıya imza attı.

Bitcoin en hızlı biçimde 1 trilyon dolarlık değer ulaşan varlık oldu. Örneğin Microsoft’un 1 trilyon dolarlık marka büyüklüğüne ulaşması 44 yılını aldı. Apple’ın 42 ve Amazon’un ise 24 yılını aldı. Oysa Bitcoin 12 yıl içerisinde 1 trilyon dolarlık piyasa büyüklüğüne ulaştı. Aşağıdaki şekilde Bitcoin’in başarısını görüyoruz.

bitcoin neyi başardı Bitcoin; Apple, Google ve Microsoft’un yapamadığı neyi başardı?

Lütfen Bkz: Bitcoin haber, gündem ve son dakika gelişmeleri

Bitcoin Ekim 2020’den beri 5 aylık gibi kısa sürede değerini 6 kat civarı artırarak tarihte zor görülen bir başarı hikayesine imza attı. Aşağıdaki grafikte Bitcoin fiyatlarında yaşanan aylık değişimi görüyoruz. 7 ay boyunca Bitcoin, değerinin üstüne değer katıyor.

bitcoin neyi başardı Bitcoin; Apple, Google ve Microsoft’un yapamadığı neyi başardı?

Bitcoin 1.2 trilyon dolarlık büyüklük ile artık devler liginde. Şu sıralar piyasalarda devletlerin, özellikle ABD’nin, Bitcoin’e yönelik nasıl önlemler alacağı konuşuluyor.

2008 Küresel Emlak Krizinde Lehman Brothers’ın iflası istenmişti. Sıra Citi Bank’a gelince ABD yönetimi, bankanın iflasının riskli olacağını düşünerek bankayı kurtarma kararı aldı. Bu dönemde slogan haline gelen “too big to fail” kavramı, şu sıralar Bitcoin için de geçerli. Artık ABD 1.2 trilyon dolarlık devi yasaklayamaz. Bitcoin yasaklanmak için “too big”.

 

Kaynak

 

Not: Kripto para ve Bitcoin piyasaları oldukça manipüledir ve spekülasyonlara açık piyasalardır. Yazılarımız kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.