okx_koinmedya
okx_koinmedya
okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-0.78%
Bitcoin
63.369,60 USDT
eth
ETH
-1.43%
Ethereum
3.170,69 USDT
bch
BCH
-0.72%
Bitcoin Cash
461,75 USDT
xrp
XRP
-0.62%
Ripple
0,51 USDT
ltc
LTC
-0.46%
Litecoin
83,13 USDT
bnb
BNB
1.59%
Binance Coin
602,27 USDT
sol
SOL
-1.34%
Solana
135,93 USDT
avax
AVAX
-1.24%
Avalanche
34,84 USDT
ada
ADA
-0.6%
Cardano
0,45 USDT
dot
DOT
-0.19%
Poladot
6,58 USDT
doge
DOGE
-0.48%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-0.57%
Shiba Inu
0,00 USDT

Latinolar çıldırmış olmalı!

latin amerika bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Latin Amerika Bitcoin sevdası! Latin Amerika ülkelerinde yaşanan yüksek enflasyon ve ekonomik kriz, bu bölgede Bitcoin ve kripto para kullanımını olağan üstü düzeyde arttırıyor.


Latin Amerika Bitcoin ve kripto para kullanımı roketliyor

Latin Amerika ülkelerinde Korona Salgının ardından yaşanan yüksek enflasyonun etkisi ile kripto paralar üzerinden yapılan işlem hacmi rekor üstüne rekor kırıyor. Latin Amerikalar, enflasyon karşısında aşınan para birimleri nedeniyle dolar ve Euro’yu değil Bitcoin’i tercih ediyor.

Yerel piyasalarda Bitcoin’i en çok kullanan ülke sıralamasında Latin Amerika ülkelerinin şaşırtıcı liderliği dikkat çekiyor. Dünya sıralamasında yerel piyasalarda Bitcoin’i en çok kullanan ikinci ülke Venezuela oldu. Venezuela’nın hemen ardından ünlü pop şarkıcısı Shakira’nın ana vatanı olan Kolombiya geliyor. Diğer bir Latin Amerika ülkesi olan Arjantin ise top 3’e en yakın olan ülke konumunda.

Venezuela Dünya geneli işlem hacminin %12.3’ünü oluşturuyor. %11.3’lük oran ile Kolombiya 3’üncü sırada yer alıyor. Güney Amerika ülkeleri arasında en fazla Bitcoin ATM’sine sahip olan ülke ise Kolombiya. Bu ülkede 60’ın üzerinde Bitcoin ATM’si bulunuyor.

Lütfen Bkz: Bitcoin gündem haber ve son dakika gelişmeleri

Değerli okuyucularımız yerel piyasa işlemlerinde Bitcoin’i en çok kullanan ülkeyi merak ediyordur. Merakınızı giderelim: Rusya. Ünlü araştırma şirketinin verilerine göre Rusya %17.4’lük oranda zirvede yer alıyor.

Latin Amerika Bitcoin Latinolar çıldırmış olmalı!Venezuela uzun süredir yüksek enflasyon oranları ile mustarip. Venezuela ve ABD arasındaki politik çatışmanın da etkisi ile Venezuelalılar dolara alternatif olarak kripto para kullanıyorlar. Ekonomi literatüründe ülkelerin kendi para birimleri harici başka ülkelerin para birimlerini kullanmaları “dolarizasyon” kavramı ile açıklanıyor. Ancak Bitcoin’in son dönemde önlenemeyen yükselişinin ardından “dolarizasyon” kavramının yerini Bitcoinizasyon’un aldığını söyleyebiliriz.

Kaynak

Latin Amerika ülkelerinde neden Bitcoin yoğun olarak kullanılıyor?

Bölgede son dönemde artan ekonomik ve politik belirsizlikler ülke para birimlerinin ciddi biçimde aşınmasına neden oluyor. Para birimleri aşınan ülke vatandaşları ise Bitcoin gibi yeni para birimlerine yöneliyor.

Bitcoin ve kripto para hakkındaki son gelişmeler için lütfen www.koinmedya.com sitesini ziyaret ediniz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.