Loading...
btc
BTC
-5.27%
Bitcoin
60.502,62 USDT
eth
ETH
-7.17%
Ethereum
2.986,20 USDT
bch
BCH
-7.59%
Bitcoin Cash
429,78 USDT
xrp
XRP
-3.83%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-6.06%
Litecoin
78,45 USDT
bnb
BNB
-5.2%
Binance Coin
561,98 USDT
sol
SOL
-8.74%
Solana
125,73 USDT
avax
AVAX
-7.67%
Avalanche
32,58 USDT
ada
ADA
-4.44%
Cardano
0,44 USDT
dot
DOT
-6.87%
Poladot
6,13 USDT
doge
DOGE
-6.52%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-7.41%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin işlemleri gizlenebilir mi?

Gizli Bitcoin işlemleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Gizli Bitcoin işlemleri yapılabilir mi? Spurr imzası tekniği ile gizliliği arttırmak mümkün. Ancak finansal otoriteler bu konuda nasıl bir tepki göstereceği ise belirsiz.


Gizli Bitcoin işlemleri yapılabilir mi?

Kripto paralar, blockchain teknolojisi sayesinde para transferinde yeni, hızlı ve güvenli bir yöntem öneriyor. Para transferlerinde ise para transferlerini gerçekleştiren tarafların kimliğinin belli olması ya da gizli kalması ise önemli bir tartışma konusu. Finansal düzenleme ve denetleme kuruluşları, kimliksiz ve isimsiz gerçekleştirilen para transferleri konusunda kripto para şirketlerine baskı yapıyor ve gizliliğin önüne geçmeye çalışıyor.

Lütfen Bkz: Kripto paralar geçici bir heves mi dediniz? Bu iş ilanına bakınız!

Düzenleme ve denetleme kuruluşları, KYC ve AML protokolleri olarak adlandırılan “müşterini tanı ve kara para aklama ile mücadele protokolleri” ve bu protokollerin uygulanması konusunda hukuki bir çerçeve oluşturuyor. Oluşturulan bu çerçeveye kripto para piyasalarının uyum sağlamasını istiyorlar.

Bitcoin üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin miktarı ve adreslerin kimlikleri blockchain ağında takip edilebiliyor. Ancak bu adreslerin arsındaki gerçek isimler ise bilinmiyor. Monero gibi mahremiyeti ve gizliliği önceleyen kripto paralar ise transferi gerçekleştiren tarafların bilgilerini tamamen gizli tutmayı tercih ediyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong’a göre bazı borsalar gizliliği tercih edebilir. Yani Bitcoin üzerindeki işlemler daha gizli ve özel hale gelebilir.

Bitcoin mahremiyeti tercih edebilir mi?

Bu konuya düzenleme ve denetleme kuruluşlarının sıcak bakması beklenmiyor. Başta Coinbase’in kendisi olmak üzere Binance.US gibi ABD merkezli kripto para borsaları mahremiyet nedeniyle Monero’yu listelemiyor.

Ancak Bitcoin’de Spurr İmzası olarak adlandırılan ve logaritmik yöntemlere bağlı yeni bir teknik ile gizliliği arttıracağı ileri sürülüyor. Finansal otoritelerinin bu konudaki tutumu merak ediliyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.