Loading...
btc
BTC
-0.14%
Bitcoin
69.371,44 USDT
eth
ETH
-0.18%
Ethereum
3.495,14 USDT
bch
BCH
-0.34%
Bitcoin Cash
537,12 USDT
xrp
XRP
-0.33%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
1.5%
Litecoin
94,96 USDT
bnb
BNB
1.35%
Binance Coin
582,05 USDT
sol
SOL
-1.08%
Solana
184,31 USDT
avax
AVAX
-1.25%
Avalanche
53,42 USDT
ada
ADA
-0.82%
Cardano
0,64 USDT
dot
DOT
-0.72%
Poladot
9,38 USDT
doge
DOGE
4.96%
Doge Coin
0,20 USDT
shib
SHIB
0.92%
Shiba Inu
0,00 USDT

Emin Gün Sirer hocanın mesai arkadaşına göre Bitcoin’in 3 büyük kusuru!

Bitcoin uzun vadede yeni bir zirve daha gördü!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cornell Üniversitesi ekonomi profesörü ve IMF’nin eski Çin masası başkanı Eswar Prasad’a göre Bitcoin’in 3 önemli kusuru var.


Bitcoin’in 3 büyük kusuru

Ünlü ekonomist Eswar Prasad’a göre Bitcoin’in 3 kusurundan dolayı insanlar Bitcoin’in alternatifi yeni kripto para arayışı içerisindeler.

Ticaret Politikası alanında Profesör unvanına sahip olan Prasad, Brookings Enstitüsü ve IMF gibi uluslararası kuruluşlarda görev yaptı. Prasad’a göre Bitcoin’in ilk önemli kusuru; Bitcoin’in yüksek enerji tüketime neden olması. Bu durumun çevreye de olumsuz etkilerinin olduğunu vurgulayan Prasad, Ethereum’un daha çevreci ve ekonomik bir yöntem üzerinde çalıştığını vurguladı. Bilindiği üzere Ethereum ve bir grup kripto para, blockchain sistemini PoW sisteminden PoS sistemine taşıyor.

Lütfen Bkz: PoW nedir? Bitcoin blockchain’ini nasıl korur?

Profesöre göre Bitcoin’in ikinci büyük kusurunun yeteri kadar mahremiyete sahip olmaması. Colonial Pipeline olayında yetkililer, 2.3 milyon dolarlık Bitcoin’in izini sürerek Bitcoin’leri kurtarabildiler. Oysa Monero ve Zcash gibi kripto paralar mahremiyet konusunda daha iyi konumdalar. Profesör Prasad’ın kusur diye bahsettiği mahremiyet konusunun kendisi de bizzat kusur olabilir. Zira kanun yapıcılar, güvenlik sorunlarından dolayı mahremiyet konulu kripto paraların kullanımına düzenleme getiriyor. Ülkelerindeki borsalarda listelenmesine izin vermiyor. Bu durumda mahremiyeti arttıran özellikler bazı durumlarda ilgili kripto para için avantaj değil dezavantaj olabilir.

Profesör Prasad’a göre Bitcoin’in diğer kusuru ise değişim aracı olarak kullanılabilmesindeki engeller üzerine yoğunlaşıyor. Bitcoin bir değişim aracı için oldukça hantal ve zahmetli. Hatta yüksek işletim ücretlerine sahip. Değer biriktirmek ve tasarruf etmek için Bitcoin iyi bir araç olabilir. Ancak günlük harcamalar için Bitcoin pek de tercih edilebilecek bir araç değil. Mikro harcamalar için daha etkin kullanılabilecek kripto paralar bulunuyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.