okx_koinmedya
okx_koinmedya
okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-0.76%
Bitcoin
63.377,42 USDT
eth
ETH
-1.41%
Ethereum
3.171,48 USDT
bch
BCH
-0.83%
Bitcoin Cash
461,25 USDT
xrp
XRP
-0.41%
Ripple
0,51 USDT
ltc
LTC
-0.36%
Litecoin
83,21 USDT
bnb
BNB
1.42%
Binance Coin
601,24 USDT
sol
SOL
-1.37%
Solana
135,88 USDT
avax
AVAX
-1.18%
Avalanche
34,86 USDT
ada
ADA
-0.69%
Cardano
0,45 USDT
dot
DOT
-0.02%
Poladot
6,59 USDT
doge
DOGE
-0.56%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-0.69%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin nasıl saklanır?

Bitcoin nasıl saklanır
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin nasıl saklanır sorusu istinassız sektördeki herkesin ilgilendiği bir konudur. Bitcoin’e yatırım yapmayı ve artırmayı düşünüyorsanız, bunu yaptıktan sonra onları nerede tutabileceğinizi merak etmeniz doğaldır. Peki, bir dijital varlıklara yatırım yaptıktan sonra, onu güvenli bir şekilde sakladığınızdan emin olabilir misiniz?


Peki, Bitcoin Nasıl Saklanır?

Bitcoin nasıl saklanır konusu gerçekten çok grift bir konudur. İşin gerceği, Bitcoin herhangi bir yerde “depolanmaz”. Tamamen dijital bir varlık olduğundan, banka kasalarında tutulmazlar. Giriş için bir dizi dijital anahtar gerektiren Bitcoin adreslerinden erişilebilir. Yani, Bitcoin’i güvenli bir şekilde nasıl depolayacağımız sorusu bu anahtarların güvenliğiyle ilgilidir.

Ayrıca bakınız: Bitcoin Nedir?

Her Bitcoin adresinde iki anahtar bulunur: “ortak anahtar” ve “özel anahtar”. Bitcoin adresleri ortak anahtarlardan türetilir ve bu Bitcoin adresleri paylaşılır. E-posta adresinizi biriyle paylaşma gibi düşünün: size bir e-posta gönderebilir, ancak postalarınızı okumak için gelen kutunuza giremezler. Benzer şekilde, kimse cüzdanına giremez; sadece bitcoin göndermek için kullanılabilir. Bu yüzden, paylaşmak güvenlidir.

Ayrıca bakınız: Bitcoin İnfografik

Özel bir anahtar, kullanıcıların bir cüzdandan bitcoin almasına veya başkalarına göndermesine izin verir ve bir kullanıcının bitcoin’lerini güvende tutmak için bunu koruması gerekir. Özel anahtarı tutan kişi, o adreste yer alan bitcoin’lerin “sahibi” olarak kabul edilir. Kullanıcıların kendi özel anahtarlarını korumak için kullandıkları birkaç yöntem vardır.

Özel bir anahtar için, bitcoin cüzdanlarını özel bir parola ile şifrelemek mümkün, ancak bu genellikle en temel güvenlik seviyesi ve bilgisayar korsanları tarafından ihlal edilebilecek bir durumdur. Bazıları erişimini tamamen çevrimdışı tutmayı tercih eder ve bağlantısız veritabanlarında özel anahtarlar bulundururlar, böylece internetteki tehditlerden korunabilirler.

Korunmanın başka bir yolu da, birçok kullanıcı, çoklu imza adreslerinden yararlanmasıdır. Bir kullanıcı bitcoin’lere erişmek istediğinde, bu diğer imza sahipleri de işlemi onaylamak zorunda kalacaklardır. Gerekli imza sayısı özelleştirilebilir ve kullanıcılar, her biri ayrı ayrı kontrol edilen ayrı ayrı cihazlar tarafından çoklu doğrulama sağlanacak şekilde ayarlanabilir.

Bitkoin cüzdanı özel anahtarlarını güvence altına almak için kullanılabilecek seçenekler arasında, her birinin kullanıcıların tartması gereken belirli artıları ve eksileri var. Önemli olan, yatırımınızın, ihtiyacınız olduğunda erişmenizi sağlayacak şekilde korunmasını sağlamaktır.

Bitcoin nasıl saklanır ile ilgili bazı noktalara değindik. Umarız faydalı olmuştur.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.