Tether CEO’su USDT’nin rezervlerini açıkladı: ABD soruşturması iddialarını da cevapladı

Tether CEO’su USDT'nin rezervlerini açıkladı: ABD soruşturması iddialarını da cevapladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Tether CEO’su Paolo Ardoino, stabil coin USDT ile ilgili endişe verici haberlerden sonra USDT’nin rezervlerinde ne kadar varlık, Bitcoin ve altın olduğunu açıkladı. Ayrıca Tether’e soruşturma açılacağı iddialarına da sert cevap verdi. İşte, ayrıntılar.


Tether CEO’su USDT’nin rezervlerini açıkladı: ABD soruşturması iddialarını da cevapladı

Tether CEO’su Paolo Ardoino, İsviçre’de düzenlenen Lugano PlanB etkinliğinde USDT stabil coinin rezerv yapısını detaylı olarak açıkladı. Bu açıklama, Wall Street Journal’ın (WSJ) Tether’in ABD Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı tarafından soruşturulduğu yönündeki iddialarının ardından geldi.

Tether rezervleri: ABD Hazine Bonoları, Bitcoin ve Altın

Ardoino, Tether’in yaklaşık 100 milyar dolarlık ABD Hazine Bonosu, güncel piyasa değeriyle yaklaşık 5,5 milyar dolara denk gelen 82.000 Bitcoin ve 48 ton altın rezervi bulundurduğunu belirtti. WSJ’nin Tether’in kara para aklama ve yaptırım ihlallerine karıştığı iddialarına ise Ardoino sert bir dille yanıt verdi. “WSJ’ye de söylediğimiz gibi, Tether’in soruşturma altında olduğuna dair hiçbir gösterge yok. WSJ eski söylentileri tekrar gündeme taşıyor.” dedi.

Tether nedir? USDT ne işe yarar, güvenilir mi?

ABD’nin yavaş ilerleyen kripto politikası eleştirisi

Ayrıca Ardoino, Tether’in bugüne kadar yasa dışı faaliyetlerde kullanılan yaklaşık 109 milyon doları kurtarmak için güvenlik birimleriyle iş birliği yaptığını vurguladı. ABD’nin kripto politikalarının diğer ülkelere kıyasla geride kaldığını savunan Ardoino, birçok yenilikçi dijital varlık şirketinin bu yüzden ABD’den ayrıldığını ifade etti. Ancak 2024 ABD başkanlık seçimleri sonrası bu durumun değişebileceğini belirtti.

Ekim ayında 120 milyar dolarlık piyasa değeri ile rekor kıran Tether’in USDT stabil coini, kripto piyasalarında olumlu bir işaret olarak görülüyor.

USDT (Tether), değeri ABD dolarına sabitlenmiş bir kripto para birimidir. Yani, 1 USDT genellikle 1 ABD dolarına eşittir. Bu özelliği sayesinde kripto para piyasasının yüksek volatilitesinden etkilenmek istemeyen yatırımcılar için daha istikrarlı bir seçenek sunar. USDT, kripto para alım satım işlemlerinde, özellikle de diğer kripto para birimlerini alırken veya satarken sıklıkla kullanılır. Temel olarak, kripto dünyasında bir köprü görevi görerek, fiat para (ABD doları gibi) ile kripto para birimleri arasında geçiş yapmayı kolaylaştırır.

İlgili – Tether USDT coin nedir? USDT yorumları ve geleceği

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.