Bitcoin ETF’lere Ekim’de 3 milyar dolarlık rekor yatırım: Talep 6 ayın zirvesinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin ETF’leri bir kez daha büyük ilgi görüyor. Son bir ayda 3 milyar dolarlık yatırım çekerek yeni bir rekor kırdı. BTC fiyatına pozitif etki eden bu olayın ayrıntılarına bakalım.


Bitcoin ETF’lere 3 milyar dolarlık yatırım: Ekim ayında talep zirveye ulaştı

Ekim ayında ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri, 3 milyar doları aşan net girişlerle güçlü bir performans gösterdi. Bu, son altı ayın en yüksek talep seviyesine ulaşıldığını gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta, 12 spot Bitcoin ETF’sine 1 milyar dolara yakın bir yatırım gerçekleşti ve hafta boyunca dört gün pozitif giriş yaşandı. En büyük fon olan BlackRock’ın IBIT’i, bu talebin büyük kısmını çekerken, toplamda 24 milyar dolara yakın net girişe ulaştı.

Özellikle 14 Ekim’de başlayan ve beş gün süren girişlerle 2,13 milyar dolar toplanması, Mart 2024’ten bu yana ilk kez haftalık girişlerin 2 milyar doları aştığı anlamına geliyor. Bu artış trendi Ekim ayında da devam etti ve toplam girişler 3,07 milyar doları geçti.

İlgili – Bitcoin (BTC/USD) Yorum: Fiyat, Grafik ve Geleceği

21 Ekim’de 294,29 milyon dolarlık girişle başlayan haftada, 22 Ekim’de kısa bir çıkış dışında pozitif akış devam etti. Hafta sonunda 402 milyon dolarlık bir zirve kaydedildi ve BlackRock’ın IBIT fonu bu süreçte 291,96 milyon dolarlık artış gösterdi.

Hiçbir fon, 25 Ekim Cuma günü çıkış kaydetmedi; liderliği yine BlackRock’ın IBIT’i üstlendi. Detaylar aşağıda:

  • BlackRock’ın IBIT fonu: 291,96 milyon dolar, 10 günlük giriş serisi.
  • Fidelity’nin FBTC fonu: 56,95 milyon dolar.
  • ARK 21Shares’ın ARKB fonu: 33,37 milyon dolar.
  • VanEck’in HODL fonu: 11,34 milyon dolar.
  • Grayscale Bitcoin Mini Trust: 5,92 milyon dolar.
  • Bitwise’ın BITB fonu: 2,55 milyon dolar.
  • Valkyrie’nin BRRR, Invesco’nun BTCO, Franklin Templeton’un EZBC, WisdomTree’nin BTCW, Grayscale’in GBTC ve Hashdex’in DEFI fonlarında ise herhangi bir giriş-çıkış olmadı.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, spot Bitcoin ETF talebinin 30 günlük momentum göstergesinin altı aydır görülmeyen bir zirveye ulaştığını belirtti. Yatırımların büyük kısmı bireysel yatırımcılardan gelirken, Bitcoin ETF’lerindeki toplam Bitcoin miktarının kısa süre içinde 1 milyon Bitcoin’i aşabileceği tahmin ediliyor.

Şu an itibarıyla Bitcoin fiyatı 67.007 dolar seviyesinde işlem görüyor ve piyasa değeri 1,32 milyar dolar olarak kaydedildi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.