Bitcoin hashrate tarihi zirvede: Zettahash dönemine bir adım daha yakın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin ağının en önemli verisi olan hashrate ya da hash oranı, yeni bir rekor kırdı. BTC fiyatı için de kritik olan bu yeni gelişme ile ilgili ayrıntılara bakalım.


Bitcoin hashrate yeni bir rekor kırarak zettahash çağına göz kırpıyor

26 Ekim tarihinde Bitcoin’in hashrate değeri, tarihindeki en yüksek seviyeye çıkarak 741 EH/s (eksahash/saniye) rekoruna ulaştı. Sadece bir hafta önce, 19 Ekim’de bu oran 676 EH/s civarındaydı. Bu artış, bir hafta içinde 65 EH/s’lik bir kazanç sağlandığını gösterirken, Bitcoin’in hesaplama gücü yalnızca son bir ayda %16’dan fazla yükseldi ve 26 Eylül’deki 638 EH/s seviyesinden bu yeni rekor seviyeye geldi.

Hashrate Index verilerine göre, BTC’nin hesaplama gücü bir hafta içinde %9,6 oranında arttı ve 26 Ekim’de 741 EH/s ile zirve yaptı. Bu zirve, Eylül ayında 638 EH/s olarak kaydedilen değerden itibaren 103 EH/s’lik bir artışı temsil ediyor. YCharts verileri ise Bitcoin hashrate değerinin 25 Ekim’de 727.66 milyon olduğunu, bir gün öncesinde 699.12 milyondan yükseldiğini ve bir yıl öncesine göre 455.08 milyon arttığını belirtiyor.

Bazı uzmanlara göre, Bitcoin’in hash oranındaki bu yükseliş, daha gelişmiş madencilik ekipmanlarının kullanılmasına ve bazı madencilik firmalarının finansman avantajlarına dayanıyor. Özellikle ABD’de borsada yer alan en büyük Bitcoin madencilik şirketleri, küresel ağın hash oranının yaklaşık %30’unu kontrol ediyor.

İlgili – Bitcoin (BTC/USD) Yorum: Fiyat, Grafik ve Geleceği

Bitcoin hashrate yeni bir rekor kırarak zettahash çağına göz kırpıyor

Araştırma analisti Sam Wouters, Mart 2023’te Bitcoin’in hash oranının ilk kez 400 EH/s seviyesine ulaştığında yaptığı açıklamada, Bitcoin’in Zettahash dönemine girebileceğini tahmin etmişti. Wouters, o dönemde bu büyüme hızının korunması durumunda Bitcoin’in hash oranının 2025 yılı sonuna kadar bir Zettahash’e ulaşacağını öngörmüştü. Şu anki hash oranı seviyeleri, bu projeksiyonları destekler nitelikte.

Bitcoin madencilik zorluğu ise artmaya devam ediyor. Coinwarz verilerine göre, mevcut BTC madencilik zorluğu blok 867,462’de 95,67 trilyon seviyesinde ve sadece bir hafta içinde %4, son üç ayda ise %17 oranında artış gösterdi. Bir sonraki zorluk ayarlamasının ise yaklaşık dokuz gün sonra gerçekleşmesi bekleniyor ve bu ayarlamanın zorluk seviyesini 98,8 trilyon seviyesine çıkarması öngörülüyor.

Madencilik zorluğundaki artışa rağmen, BTC madencileri halen milyonlarca dolar değerinde kazanç elde ediyor. 25 Ekim itibariyle Bitcoin madencileri 34 milyon dolardan fazla kazanç sağlarken, bu kazanç 20 Ekim’deki 38,38 milyon dolarlık seviyeden hafif bir düşüş gösterdi.

Önde gelen kripto para Bitcoin, şu anda 67,240 dolardan işlem görüyor ve altı haftadır süren etkileyici fiyat rallisini sürdürüyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.