Coinbase’den Regülatörlere Şeffaflık Çağrısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Coinbase, ABD regülatörlerine karşı iki adet Bilgi Edinme Hakkı Yasası (FOIA) talebi ile başvurarak, özellikle Amerikan bankaları arasında devam eden kripto para baskısının şeffaflığına dikkat çekti. Coinbase’in baş hukuk sorumlusunun, Paul Grewal’ın açıkladığına göre, başvurular Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) gibi ajanslardan bilgi talep ediyor.

Kripto Mevduat Limitlerine Dair Belirsizlikler Sürüyor

Raporlara göre, FDIC, bankalara kripto şirketlerinden gelen mevduatları toplam mevduatlarının %15’i ile sınırlama talimatı vermiş durumda. Coinbase, bu kuralın kamu katılımı olmadan kabul edildiğini ve bunun ABD yasaları gereği genellikle gereken bir süreç olduğunu iddia ediyor. Grewal, X platformunda şu açıklamayı yaptı:

“Regülatörlerin dijital varlıklara nasıl yaklaştığı konusunda netlik sağlamak amacıyla iki yeni FOIA talebi yaptık.”

Bir FOIA talebi, FDIC ve diğer regülatörler tarafından uygulanan mevduat limitlerine dair belgelerin ortaya çıkarılmasına odaklanırken, diğeri kripto ile ilgili daha önceki FOIA taleplerinin nasıl ele alındığına dair bilgiler talep ediyor.

Coinbase’in Hukuki Mücadeleleri Devam Ediyor

Grewal, bu yeni taleplerin, şu anda federal davaların parçası olan daha önceki FOIA başvurularından ayrı olduğunu belirtti. Coinbase, daha önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile FDIC’ye benzer bilgi talepleri için hukuki yollara başvurmuştu.

2023 yılında Coinbase, Ether (ETH) sınıflandırmasıyla ilgili belgeler talep etti ancak SEC, ETH staking hizmeti nedeniyle şirkete dava açtı.

Kripto Dostu Politikalara Destek ve Seçim Hazırlıkları

Coinbase ayrıca, bankalara kripto ile ilgili faaliyetlerin genişlemesini yavaşlatmak amacıyla gönderildiği iddia edilen “duraklatma mektupları” hakkında FDIC’den bilgi talep etti. Grewal, bu yeni taleplerin, bir yıldan uzun bir süre önce yapılan FOIA başvurularından ayrı olduğunu vurguladı.

Daha net bir kripto düzenlemesi için mücadele eden Coinbase, “Kripto ile Birlikte Dur” girişimini başlatarak, kripto dostu adayları destekleyen bir siyasi eylem komitesi (PAC) oluşturdu.

Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinde, Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, ABD’yi “dünyanın kripto başkenti” yapmayı hedeflerken, Demokrat Kamala Harris’in kripto konusundaki tutumu, mevcut Başkan Joe Biden’dan daha olumlu ancak Trump kadar sanayi dostu değil.

Kripto meraklıları, Kasım seçimlerini endüstri için dönüm noktası olarak görüyor ve desteklerini finansal katkılarla gösteriyor. Public Citizen’ın analizine göre, kripto şirketleri bu seçim döngüsünde tüm kurumsal bağışların neredeyse yarısını oluşturdu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.