Avrupa Merkez Bankası’ndan Bitcoin’e “savaş ilanı”: BTC fiyatını ne bekliyor?

Avrupa Merkez Bankası’ndan Bitcoin’e “savaş ilanı”: BTC fiyatını ne bekliyor?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Avrupa Merkez Bankası yeni bir Bitcoin raporu yayımlandı. BTC uzmanları bu raporu “Bitcoin’e savaş ilanı” olarak yorumladı. Peki, şimdi ne olacak? BTC fiyatı nasıl etkilenir? İşte, ayrıntılar.


Avrupa Merkez Bankası’ndan Bitcoin’e savaş ilanı: BTC fiyatını düşürmek için adımlar atılabilir

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Bitcoin (BTC) hakkında yeni bir ekonomik rapor yayınlayarak, kripto para biriminin değerini sert bir şekilde eleştirdi. “Bitcoin’in Dağılımsal Sonuçları” başlıklı bu rapor, analistler tarafından “Bitcoin’e savaş ilanı” olarak yorumlandı. Rapor, ECB’nin BTC almayı planladığına dair herhangi bir sinyal vermese de, Bitcoin’in değerinin spekülatif bir balon olduğuna vurgu yapıyor.

Rapor, Ulrich Bindseil ve Jürgen Schaaf tarafından kaleme alınmış. Bu yazarlar, daha önce de Bitcoin’i eleştiren çeşitli yazılar yayınlamıştı. 2022’de ECB, Bitcoin’in “önemsizleşme yolunda” olduğunu öne sürmüştü. 2024’te ise Bitcoin ETF’lerini “çıplak kralın yeni giysileri” olarak nitelendirmişti.

Bu yeni raporda ise Bitcoin’in, Satoshi Nakamoto’nun orijinal vizyonundan saparak, sadece kazanç vaat eden bir yatırım aracına dönüştüğü belirtiliyor. Bu değişimin, Bitcoin’in gerçek bir ekonomik değeri olmaksızın bir “finansal balon” haline gelmesine neden olduğu savunuluyor.

İlgili – Bitcoin 100.000 dolar yolunda: ETF girişleri 20 Milyar dolara ulaştı!

Avrupa Merkez Bankası’ndan Bitcoin’e “savaş ilanı”: BTC fiyatını ne bekliyor?

Analist Tuur Demeester, ECB’nin bu raporunu bir “savaş ilanı” olarak nitelendirerek, Bitcoin’e karşı daha sert önlemlerin alınabileceğini düşünüyor. Bu durum, Bitcoin’in bir yatırım varlığı olarak Avrupa’da daha fazla zarar görebileceği anlamına geliyor. Örneğin, İtalya kısa bir süre önce Bitcoin sermaye kazanç vergisini %26’dan %42’ye yükselterek BTC fiyat spekülasyonunu caydırmayı hedefledi.

Raporda ayrıca, Bitcoin’in yükselmesi durumunda, erken yatırımcıların kazanç sağlayacağı, ancak geç kalanların ve hatta BTC sahibi olmayanların zarara uğrayacağı belirtiliyor. ECB’ye göre bu durum, toplumun geneli üzerinde olumsuz bir zenginlik dağılımı etkisi oluşturabilir.

Avrupa Merkez Bankası’nın bu raporu, Bitcoin topluluğunda endişe oluşturmuş durumda. Raporda önerilen düzenlemeler, Bitcoin’in serbest piyasada fiyatının düşürülmesine yönelik adımlar atılmasını teşvik ediyor. Bu gelişmeleri yakından takip etmek, Bitcoin yatırımcıları için kritik öneme sahip.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.