Wall Street’in Kazanç Sezonu: Kripto Para Piyasası Tepkileri Ne Olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Wall Street, kurumsal kazanç raporları ve perakende satış verilerinin ön plana çıktığı büyük bir haftaya hazırlanıyor. Yatırımcılar, ABD ekonomisinin gücüne dair daha fazla işaret ararken, S&P 500 Endeksi bu yıl %21’den fazla bir artışla beşinci haftasını kazançla kapatmaya hazırlanıyor.

Kazanç Raporlarının Etkisi

Bu hafta American Express, Netflix, United Airlines ve Procter & Gamble gibi devlerin kazanç raporları bekleniyor. JPMorgan Chase ve Wells Fargo, beklentilerin üzerine çıkarak hisse senetlerinde yükselişe neden oldu. Bu raporlar, ABD’deki tüketici harcamalarının durumu hakkında içgörüler sunuyor; zira tüketici harcamaları ekonominin üçte ikisinden fazlasını oluşturuyor.

Kripto piyasaları da aynı makroekonomik baskılara tepki veriyor. Tüketiciler harcama yapmıyorsa, Bitcoin üzerinde olumsuz etkiler görmemek elde değil.

Bitcoin’in Durumu

Bitcoin şu anda 62,622 dolardan işlem görüyor ve son saat içinde %0.32 değer kazandı. Fiyat, 62,700 dolarlık direnç ile 62,159 dolarlık destek arasında dalgalanıyor. Kısa vadeli trendler iyimser görünürken, fiyat 50 saatlik hareketli ortalamanın üzerinde bulunuyor. Bu, BTC’de birikim işaretlerini gösteriyor.

Kripto para türevleri piyasasında işlem hacmi %27.50 düşerek 31.28 milyar dolara geriledi. Açık pozisyonlar da %1.68 azalarak 34.68 milyar dolara düştü. Bu düşüş, makroekonomik belirsizliklerin etkisiyle azalan etkinliği işaret ediyor.

Ethereum’un Yükselişi

Ethereum da benzer bir yol izliyor. Fiyatı şu anda 2,459 dolarda ve son saat içinde %0.14 arttı. Ethereum, kısa vadeli bir yükseliş trendi gösteriyor, ancak uzun vadede direncin sürdüğüne işaret ediyor.

Ethereum’un türevler piyasasındaki hacmi %28.74 azalarak 10.24 milyar dolara düşerken, açık pozisyonlar %2.36 azalarak 11.38 milyar dolara geriledi. Opsiyon piyasasında da benzer bir durum gözlemleniyor; hacim %20.54 düşerek 123.35 milyon dolara indi.

Piyasa Beklentileri

Wall Street’in odak noktası, kazanç raporları ve perakende satış verileri olsa da, kripto yatırımcıları temkinli bir duruş sergiliyor. Bitcoin ve Ethereum’un fiyat hareketleri ve piyasa dinamikleri dikkat çekici; yatırımcılar ve traderlar gelişmeleri yakından izliyor. Kripto para piyasasında belirsizliklerin artması, fiyatların istikrarsız olmasına neden oluyor, ancak her iki varlık da genel olarak olumlu bir görünüm sergiliyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.