Hong Kong’da Kripto Borsalarına Lisans İçin 11 Platform Değerlendiriliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), yıl sonuna kadar daha fazla kripto platformuna lisans verme hedefiyle, yaklaşık on iki kripto platformunu incelemeye aldı. Regülatör, Sanal Varlık Ticaret Platformları (VATP) için lisansları aşamalı olarak vermeyi planlıyor ve bu, kripto para borsaları için daha düzenlenmiş bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.

Hong Kong’un Kripto Geleceği

SFC, lisans verme sürecinin sıkı gereklilikleri konusunda çeşitli paydaşlardan gelen eleştirilerle karşı karşıya. SFC CEO’su Julia Leung, yerel platform HK01’e verdiği demeçte, onay bekleyen 11 platformun yerinde değerlendirmelerden geçtiğini belirtti. Bu platformlar şu an “lisanslı sayılacak” durumdalar, ancak SFC, bu firmalar tam olarak lisanslanana kadar yatırımcıları onlarla işlem yapmamaları konusunda uyardı.

Leung, regülatörün yıl sonuna kadar başvuru sürecinde önemli ilerleme beklediğini de ekledi. Bu, SFC’nin 2024-2026 dönemine yönelik daha geniş kapsamlı iki yıllık planıyla da örtüşüyor; bu plan, kripto endüstrisi için düzenlemelerin geliştirilmesini içeriyor.

SFC, düzenleyici gereklilikleri karşılamayan başvuruların lisanslama yeterliliklerini kaybetme riski taşıdığını, uygun olanların ise koşullu lisans alacağını belirtti. Leung ayrıca, regülatörün geleneksel ürünlerin tokenizasyonunu destekleyeceğini ve adil bir pazar oluşturma amacıyla bölgesel blockchain ve Web3 teknolojilerini keşfedeceğini de duyurdu.

Son günlerde, SFC, bu yılın son çeyreğinde faaliyet göstermeye başlamayı planlayan yerel borsa HKVAX’ı da onayladı. HKVAX, Hong Kong’da düzenleyici onay alan üçüncü borsa oldu; daha önce lisanslarını yenileyen HashKey ve OSL de faaliyet gösteriyor.

Ancak Hong Kong’un kripto endüstrisinde hâlâ belirsizlikler var. SFC’nin web sitesinde, yeni lisanslama düzenlemesi altında 16 platformun bulunduğu belirtilse de, toplam başvuru sayısı belirsizliğini koruyor. Birçok paydaş, lisanslama sürecini aşırı katı bulurken, bazıları bunun Hong Kong’un küresel bir kripto para ve Web3 merkezi olma hedefine engel olacağını düşünüyor.

Ağustos ayında yayımlanan bir rapor, bazı borsalarda yetersiz yönetim ve zayıf siber güvenlik önlemleri gibi “tatmin edici olmayan uygulamalar” ortaya koydu. OKX ve Bybit gibi şirketler, Hong Kong’a kurulmaları için davet almalarına rağmen, Mayıs ayında başvurularını geri çekti.

Son günlerde yayımlanan bir South China Morning Post raporu, başvuruların geri çekilmesinin SFC’nin sıkı şartlarından kaynaklanabileceğine işaret etti. Ayrıca, SFC, müşterilere büyük kayıplara neden olan kötü niyetli borsaları yeterince denetlemekle eleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl Dubai merkezli JPEX’in çöküşü, yaklaşık 2,600 Hong Kong sakininin yaklaşık 200 milyon dolar kaybetmesine yol açtı.

Bu durum, SFC’nin lisanslı ve şüpheli borsa listelerini yayımlamasına neden oldu. JPEX olayı, SFC’nin endüstriyi düzenleme çabalarını artırmasına ve yasa dışı faaliyetlerle mücadele etmek üzere polisle iş birliği içinde bir görev gücü oluşturmasına yol açtı.

Bugün, perakende yatırımcılar sadece dört kripto ile işlem yapabiliyor. SFC, düzenleyici gelişimdeki yavaşlığı nedeniyle birçok paydaşın eleştirilerine maruz kalmasına rağmen, yıl sonuna kadar kripto düzenlemeleri için çerçeveyi tamamlama konusunda iyimserliğini koruyor. İlerleyen dönemde, SFC, piyasa uzmanlarından alınan tavsiye ve bilgiyle tezgah üstü kripto para ticareti ve saklama hizmetlerini düzenleyen yasaları incelemeye başladı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.