Crypto.com, SEC’ye Dava Açtı

Crypto.com nedir, nasıl alınır? Geleceği parlak mı?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Kripto para borsası Crypto.com, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aleyhine önemli bir dava açtı. Bu adım, borsanın aldığı Wells Notice’ın ardından geldi ve şirket, bu yasal sürecin “ABD’deki kripto endüstrisinin geleceğini korumak için” gerekli olduğunu belirtti.

Davanın Temel İddiaları

Crypto.com’un davası, SEC’nin kripto düzenlemelerine yönelik iki ana noktayı sorguluyor. Öncelikle, SEC’nin yetki alanını kendi sınırlarının ötesine genişlettiğini öne sürüyor. İkinci olarak, borsa, SEC’nin neredeyse tüm kripto para ticaretlerini menkul kıymet işlemleri olarak sınıflandıran yasadışı bir kural belirlediğini iddia ediyor. Crypto.com, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi bazı kripto paraların bu kategorizasyondan muaf olduğunu da vurguladı.

Borsa, bu kuralın İdari Prosedür Yasası’nda belirtilen gerekli bildirim ve yorum süresi olmadan yürürlüğe girdiğini savunuyor. “Ajanlığın uygulaması keyfi ve tutarsızdır, özellikle de bu kripto varlıklar, BTC ve ETH ile hemen hemen aynı özelliklere sahipken aynı şekilde satılmaktadır,” diye ekledi.

CEO Kris Marszalek’in Açıklamaları

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, şirketin duruşunu açıklamak için X platformuna bir gönderi paylaştı. Davayı, SEC’nin “yürütme yoluyla düzenleme” uygulamalarına karşı “haklı bir yanıt” olarak nitelendirdi. SEC’nin eylemlerinin, 50 milyondan fazla Amerikalı kripto yatırımcısını olumsuz etkilediğini belirtti.

Marszalek, Crypto.com’un hem CFTC hem de SEC ile kripto türev ürünlerinin kategorizasyonunu netleştirmek için bir dilekçe sunduğunu açıkladı.

Devam eden düzenleyici zorluklara rağmen, Marszalek ABD kripto pazarına dair iyimserliğini ifade etti. “Bu ve birçok sebepten ötürü, ABD kripto pazarında çok olumlu bir görünüm sergilemeye devam ediyoruz ve ABD müşterilerine sunumlarımızı genişletme planlarımız var,” dedi.

CEO, SEC’nin yetkisiz müdahalelerinin ve yasadışı kripto kural koyma süreçlerinin sona ermesi gerektiğini vurguladı. Marszalek, kriptonun kendisinin bir menkul kıymet olmadığını, son düzenlemelerden de anlaşılabileceğini belirtti. Ayrıca, kriptonun el değiştirmesinin, onu bir yatırım sözleşmesi yapmadığını da ekledi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.