Aşk ve Kripto: Sosyal Medya Dolandırıcılıklarına Dikkat!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Federal yetkililer, yatırımcıların sosyal medya, tanışma uygulamaları ve ağ siteleri üzerindeki sahte ilişkilerle bağlantılı kripto dolandırıcılıklarıyla yüksek riskler karşı karşıya olduğunu uyararak belirtti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi Gurbir S. Grewal, bu “ilişki yatırım dolandırıcılıklarının” artış gösterdiğini ve perakende yatırımcılar için felaketle sonuçlanabileceğini öne sürdü.

Dolandırıcılar, romantik ilgi ya da eski arkadaşlar gibi görünerek DM’lere sızıyor ve kullanıcıları kripto yatırımları dünyasına çekiyor. Nihayetinde, sahte bir kripto yatırım önerisi sunarak kullanıcıları yüksek finansal kayıplara yol açabiliyorlar.

Kripto Aşk Dolandırıcılıkları Artıyor

SEC’in duyurusuna göre, komisyon yatırımcılara bilgi aldıkları kaynakları dikkatlice seçmelerini ve bu kaynakları düzeltmelerini tavsiye ediyor. Bu kampanya, 7-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Dünya Yatırımcı Haftası (WIW) 2024 ile birlikte yürütülüyor. Yatırımcıların, finansal hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak yatırımları seçerken güvenilir kaynaklardan bilgi almalarının hayati öneme sahip olduğunu vurguluyor.

FBI, 2023 yılında kripto para dolandırıcılığıyla ilgili yaklaşık 70,000 şikayet aldı. Yatırım dolandırıcılığı, yatırımcı kayıplarının 3.96 milyar dolara ulaşmasına sebep oldu. Dolandırıcılar, tanışma uygulamalarında veya sosyal medyada DM’lere sızarak haftalar hatta aylar boyunca güven inşa ediyor! Bu, kötü bir romantik komedi senaryosu gibi ama burada paranın stake edildiği bir durum var.

2023’te 5.6 Milyar Dolar Kripto İle İlgili Dolandırıcılık Bildirildi

SEC Başkanı Gary Gensler, “Yatırımcı koruması, SEC’nin üç parçalı misyonunun merkezindedir” dedi. Bu hafta boyunca, SEC personeli tasarruf ve yatırımın temelleri üzerine odaklanan etkinlikler düzenleyecek.

SEC’in Yatırımcı Eğitimi ve Savunuculuğu Ofisi Direktörü Lori Schock, yapay zeka, finansal etkileyiciler, sosyal medya ve agresif pazarlama gibi yeni teknolojilerin yatırımcıların doğru desteği seçmesini zorlaştırabileceğine dikkat çekti.

FBI’ya göre, dijital para birimleri olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) suçlular arasında hızla yaygınlaşmış durumda. 2023 yılında, tüketiciler kripto ile ilgili dolandırıcılıklarda yaklaşık 5.6 milyar dolar kaybetti ve bu, 2022’ye göre %45’lik bir artışa işaret ediyor. Yatırım dolandırıcılıkları, bu kayıpların yaklaşık %71’ini oluşturuyor. Ancak, ilişkisel dolandırıcılıklar geçen yıl en belirgin dolandırıcılık türü olarak öne çıktı.

Sözde dolandırıcılar, kriptonun merkeziyetsiz yapısı, hızlı geri alınamaz işlemler ve küresel transfer yetenekleri nedeniyle dolandırıcılık amacıyla kriptoyu giderek daha fazla kullanıyor. Yapay zeka entegrasyonu, kripto ile bağlantılı aşk dolandırıcılıklarının tespitini zorlaştırma potansiyeline sahip.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.