Telegram’da Hediye Göndermek Artık Çok Kolay!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Telegram, kullanıcıların arkadaşlarına hediye alabileceği yeni bir “Gifts” özelliği başlattı. Bu hediyeler, kullanıcıların profillerinde görüntülenen animasyonlu görüntüler şeklinde olup, eklenmiş mesajlarla birlikte sunuluyor.

telegram Telegram'da Hediye Göndermek Artık Çok Kolay!

Alıcılar, hediyelerini sanal para birimi olan “Telegram Yıldızları” karşılığında satma seçeneğine de sahip. Bu yılın başında sosyal medya platformu, dijital hizmetler için ödemelerin kabul edilmesine olanak tanıyan Yıldızlar adlı içi para birimini tanıtmıştı. Ayrıca, Yıldızların içerik üreticilerini desteklemek için de kullanılabileceğini vurgulamıştı.

Telegram’ın Sınırlı Sayıda Hediyeleri ve İşletme Doğrulaması

Yeni özellik, sınırlı sayıda hediyeden oluşacak. Bu sınırlı sayıda hediyelerin bazıları, Telegram’ın TON tabanlı blockchain’ini kullanarak NFT’lere dönüştürülmesi amaçlanıyor. Bu NFT’ler, kullanıcıların hediyeleri uygulama dışında açık artırmaya çıkarmalarına ve takas etmelerine olanak tanıyacak, sahiplik blockchain üzerinde kaydedilecektir.

Telegram CEO’su Pavel Valeryevich Durov, gelişmeyi kendi Telegram kanalında duyurdu. Durov, yaklaşan tatil sezonu ve doğum gününü hatırlatarak, kullanıcıların arkadaşlarına ve sevdiklerine hediyeler gönderebileceğini belirtti. Animasyonlu sanat eserlerinin yakında NFT dönüşümünü destekleyeceğini de sözlerine ekledi. Durov, bazı hediyelerin NFT’lere dönüştürülmesi için yeteneğe sahip olacağını belirtti.

İşletme Doğrulama Hizmeti Güncellendi

Hediye özelliğinin yanı sıra, mesajlaşma platformu işletme doğrulama hizmetini de güncelledi. Yeni doğrulama platformu, şirketlerin müşteri doğrulama kodlarını sadece 0.01 $ karşılığında göndermesine olanak tanıyor. Bu yöntem, geleneksel SMS tabanlı doğrulama sistemlerinden daha hızlı ve güvenli olması hedefleniyor. Platformun API’si ücretsiz test edilebilir durumda, bu da geliştiricilerin sistemi uygulamadan önce denemelerine olanak tanıyor.

Gizlilik İncelemesi Arasında Yasal İşbirliği Vurgusu

Bu güncellemeler, Telegram’ın gizlilik ve güvenliğinin sorgulandığı bir dönemde geliyor. Son zamanlarda, kurucu ve CEO Pavel Durov, platformun yasal otoritelerle işbirliği konusundaki bazı endişeleri ele aldı ve 2018’de suçla ilgili bilgileri yetkililerle paylaşmaya başladıklarını belirtti.

Yine de Durov, Telegram’ın gizlilik düzenlemelerinin kullanıcıları koruduğunu ve hiçbir tür yanlışlığı tolera etmediğini savundu. Bu açıklama, Durov ile Fransa devleti arasında yaşanan hukuki sorunlardan aylar önce yapıldı; Durov, Telegram’da altı suçlamayla karşı karşıya kaldı ve 5.5 milyon $ kefaletle serbest bırakıldı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.