Arkansas’ta Kripto Şirketine Hedef Gösterme Skandalı!

Bitcoin Etherum'dan 5
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Arkansas’ta faaliyet gösteren bir kripto madencilik şirketi NewRays, yerel yargıç ve savcının, gürültü yasalarını seçici bir şekilde uygulayarak kendi işine saldırdığını iddia ediyor. 26 Eylül’de Arkansas bölge mahkemesine sunulan davada, NewRays, Yargıç Allen Dodson ve Savcı Phil Murphy’nin, şirketin faaliyetlerini hedef alan bir gürültü yasasını kasıtlı olarak uyguladığını öne sürdü.

NewRays, Faulkner County’de, Ekim 2022’de kripto madencilik merkezi işletmek için mülk satın aldı. O dönemde herhangi bir ilgili imar kısıtlaması yoktu. Ancak, yerel halkın şikayetleri üzerine, bölgeye yeni gürültü yasaları getirildi. Bu yasalar, belirli desibel limitleri ve ihlaller için cezai yaptırımlar içeriyor.

Dava dilekçesine göre, bu yerel yasalar, Nisan 2023’te kabul edilen Arkansas Veri Merkezleri Yasası’nı ihlal ediyor. Bu yasa, büyük hesaplama ve veri madenciliği operasyonlarını ayrımcı düzenlemelerden koruyor. NewRays, sanıkların, yerel sakinler tarafından açılan bir sivil davadan yararlanmak için bu yasayı uygulamak amacıyla koordineli hareket ettiğini savunuyor.

NewRays, sivil davayı federal mahkemeye taşımaya çalışırken, bölge mahkemesi davanın yargı yetkisine sahip olduğunu iddia etti. Avukat Justin Daniels, Bitcoin’in enerji tüketimiyle ilgili olumsuz algı nedeniyle kripto şirketlerinin hedef alındığını belirtti. AI veri merkezleri benzer eleştirilere maruz kalmazken, Bitcoin’in değerinin sorgulandığını ifade etti.

Ayrıca, yerel yönetimin, Haziran 2023 itibarıyla “kripto madeni yasası” hakkında tartışmalara başladığı ve bunun, veri merkezleri ile kripto madenciliği operasyonlarına karşı ayrımcı bir şekilde tasarlandığı iddia ediliyor. NewRays, “Ordinans 23-20”nin yalnızca kendi şirketine uygulanacak şekilde hazırlandığını, diğer işletmelerin daha fazla gürültü çıkardığını öne sürüyor.

Şirket, mahkemeden, tüm sanıkların bu yasayı uygulamasını engelleyen geçici ve kalıcı bir ihtiyati tedbir kararı vermesini talep etti. Cointelegraph, Yargıç Dodson ile iletişime geçti ancak henüz yanıt alınamadı. NewRays’in davası, kripto sektöründe yerel yönetimlerin uyguladığı yasaların ve düzenlemelerin ne denli sorunlu olabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.